Magyar gazdaság

Év végére felépül a BUD Cargo City

Az idei év végén adják át a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vadonatúj légi teheráru központot, a BUD Cargo City-t. Ehhez kapcsolódóan január végén indult az úgynevezett speditőr cégek számára készülő külön épület kivitelezése is. A Budapest Airport a Cargo City első bérlői között köszöntheti hosszú távú partnerét, a cargo-partner Kft-t.

Gőzerővel halad a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vecsési oldalán a BUD Cargo City névre keresztelt új légiáru logisztikai központ építése. A Budapest Airport teljes egészében saját finanszírozású, mintegy 10 milliárd forintba (32,6 millió euróba) kerülő projektjének keretein belül januárban egy további épület kivitelezése is elkezdődött, ahol olyan speditőr cégek kapnak helyet, amelyek kifejezetten a légi teheráru továbbítását, szállításának megszervezését végzik – tudatta a Budapest Airport.

Az épület mintegy 7500 négyzetméter alapterületű raktárépülettel, az azt kiszolgáló galériaszinttel és háromszintes irodaépülettel növeli a Cargo City kapacitását.

A Budapest Airport célja a Cargo City megépítésével, hogy olyan közösségi teret hozzon létre, ahol a különböző piaci szereplők – árukezelő cégek, speditőrök, ügynökök, légitársaságok és hatóságok – egy helyen, ezáltal még hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapi munka során. Ebben a közösségben a Budapest Airport az elsők között köszöntheti hosszú távú partnerét, a cargo-partner Kft-t.

Fotó: Budapest Airport

A cargo-partner 30 országban 130 irodával működve világszerte az info-logisztika teljes spektrumát lefedő szolgáltató, amely átfogó, partnercégekre szabott megoldást nyújt mind a légi, a tengeri és a közúti szállítmányozás, mind pedig a raktározási megoldások terén.

Az információs technológia és az ellátási lánc optimalizálása terén is speciális szakértelemmel rendelkező vállalat éppen 25 éve, 1994. óta működik a budapesti repülőtéren.

A napjainkban már a piacvezető logisztikai vállalatok közé sorolt cargo-partner a Cargo City-be költözéssel nem kevesebb mint 1200 négyzetméter alapterületű raktárral, és több mint 400 négyzetméternyi irodával bővíti kapacitását – áll a közleményben.

építkezés Budapest Airport BUD Cargo City
Kapcsolódó cikkek