Magyar gazdaság

Új elemekkel bővül a családok támogatása

Újabb mérföldkőhöz értek a családpolitikai intézkedések, július 1-jétől több elemmel bővül a támogatási rendszer – mondta a Figyelőnek adott interjúban Novák Katalin.

Újabb mérföldkőhöz értek a családpolitikai intézkedések, július 1-jétől több elemmel bővül a támogatási rendszer

– mondta a Figyelőnek adott interjúban az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin az üzleti hetilapnak beszélt a családpolitikai intézkedések demográfiai hátteréről, a brüsszeli vitákról és az eddigi eredményekről is.

A magyar családtámogatás arról szól, hogy segítjük a fiatalok életkezdését, csökkentjük a gyermekesek terheit – fogalmazott az államtitkár. A családvédelmi akció szerinte olyan lehetőséget kínál a kibővülő otthonteremtési programmal, az újonnan induló babaváró támogatással, a bölcsődefejlesztésekkel, a nagycsaládosok autóvásárlási programjával, valamint a jövő januárban életbe lépő nagyszülői gyeddel és a négygyermekes anyák személyi jövedelemadó-mentességével, amelyek részben teljesen újszerűek, részben a korábbi támogatási formák kibővítései.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

„Most azt szeretnénk látni, hogy az akciótervből akció lesz, milyen lesz a július elsejétől életbe lépő támogatások fogadtatása és hányan élnek a lehetőségekkel. Nem elég jó intézkedéseket bevezetni, az legalább olyan fontos, hogy minél többen ismerjék és vegyék is igénybe azokat” – fogalmazott Novák Katalin.

A lehető legtöbb támogatást adnák a családoknak

A magyar családpolitikai rendszer viszonyítási ponttá, hivatkozási alappá vált. A jövő év elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége.

 

családvédelmi akció Novák Katalin Figyelő családtámogatás
Kapcsolódó cikkek