Magyar gazdaság

Magyar startupok mérettetik meg magukat Lisszabonban

Európa legdinamikusabban növekvő technológiai kiállításán a Rollet, a Fitpuli és a Teqball is részt vesz.

Lisszabonban rendezik a Web Summitot, Európa legdinamikusabban növekvő technológiai konferenciasorozatát, kiállítását, amely a magyar startupoknak meghatározó bemutatkozási lehetőséget jelent. Ugyanis itt gyűlnek össze a feltörekvő technológiai startupok és az ipar legbefolyásosabb szereplői. Az idei expón többek között a Rollet, a Fitpuli és a Teqball vesz részt.

A Rollet egyedülálló automatizált fizetési megoldása attól különleges, hogy a rendszám és bankkártya adatok egyszeri regisztrálása után a gépkocsi válik automatikusan a fizetőeszközzé, legyen szó parkolásról, tankolásról, vagy bármilyen olyan helyzetről, amikor autózás közben kell fizetni.

Ez a lisszaboni kiállítás rendkívül fontos ebben a szférában, ugyanis a legtöbb itt talál nemzetközi befektetőkre és üzleti partnerekre. A rendezvényen lehetőségünk nyílik befektetési alapkezelőkkel, önkormányzati vezetőkkel is tárgyalni a világ minden tájáról

– nyilatkozta Andy Zhang, a társaság alapító vezérigazgatója.

Mind a három cég szakmailag kiemelkedő startuppal érkezett, melyek a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.

Fotó: AFP

A Fitpuli applikáció egy helyre gyűjti az egyén egészségügyi adatait és ezt összekapcsolja az orvosi paraméterekkel, illetve laborleleteket is segít értelmezni.

A Teqball egy futballalapú új sporteszköz, amely az asztaliteniszt és a lábteniszt ötvözi, remekül fejleszti a technikai és a koncentrációs képességet.

A Web Summiton három nap alatt több mint 70 ezer ember vesz részt – nemzetközi befektetők, illetve a világ leginnovatívabb vállalkozásai.

Borsányi Gábor és Huszár Viktor által kifejlesztett Teqball lényege, hogy egy meghajlított felületű asztalon lehet játszani, akár lábbal, kézzel vagy akár ütőkkel is. Az új magyar sportágba a Docler Holding fektetett be, majd Gattyán Görgy lett a Teq stratégiai üzletágáért felelős vezetője. Az új magyar sportágról bővebben ITT lehet olvasni.

 

lisszabon startup Fitpuli Rollet innováció Teqball konferencia Web Summit
Kapcsolódó cikkek