Magyar gazdaság

Elindult az új MBA-képzés a Széchenyi Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem angol nyelvű MBA-képzést indított az amerikai University of Rhode Islanddel közösen.

Elindította az amerikai, kingstoni székhelyű University of Rhode Island egyetemmel közös, angol nyelvű MBA-képzést a mostani szemesztertől a Széchenyi István Egyetem – jelentette be az intézmény. A négy féléves képzés különlegessége, hogy a résztvevők mindkét intézmény oklevelét megkapják.

Maling Ebrahimpour Fotó: URI College of Business Staff Portraits

Az új kettős program tanévnyitó ünnepségét a hétvégén tartották meg, a járványügyi helyzetre tekintettel online.

Maling Ebrahimpour, a University of Rhode Island College of Business dékánja kiemelte: ez az első, Magyarországon indított angol nyelvű, a legnevesebbnek számító AACSB által akkreditált MBA-program. Hozzátette: azért, hogy megtartsák ezt a minősítést, folyamatosan a legmagasabb elvárásoknak kell megfelelni, többek között a hallgatók támogatása és az oktatás terén.

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) tíz magyar hallgató tanulmányait ösztöndíjjal támogatja.

Virág Barnabás, az Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a világszerte működő több mint 16 ezer MBA-képzés mindössze 5 százaléka rendelkezik az „aranystandardnak” tekintett AACSB-akkreditációval, köztük Közép-Európában egyedüliként ez.

Virág Barnabás Fotó: VG

Hozzátette: az MNB örömmel látja a magyar felsőoktatási intézmények kiváló szereplését a két nagy minősítő szervezet, a Times Higher Education és a QS listáin, és miután az új kettős képzés a minőségi akadémiai program minden jegyét magán viseli, az PADME-n keresztül nyújtott támogatás közvetlenül járul hozzá a még jobb helyezéshez a jövőbeni listákon.

Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese elmondta: az egyetem nemzetköziesítésének folyamata dinamikus ütemben haladt előre az elmúlt két évben. Ezt jól jelzi, hogy a felvételizők a 2018–2019-es tanévben még csupán hét, a mostani tanévben pedig már 35 angol nyelvű képzési program közül választhattak az alap-, a mester-, a doktori és a posztgraduális képzésben. A rektorhelyettes kiemelte: az új MBA-program nemcsak az egyetem globális láthatóságának növeléséhez járul hozzá, hanem hatalmas lehetőséget is kínál a két intézmény együttműködésére a nemzetközi oktatási tapasztalatok elsajátításához, új környezetet biztosítva a hallgatóknak kompetenciáik továbbfejlesztéséhez.

Széchenyi István Egyetem MNB MBA Maling Ebrahimpour
Kapcsolódó cikkek