BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Domokos: Megalapozott a 2019-es zárszámadás

A költségvetési intézményrendszer biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét – közölte az ÁSZ elnöke.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a tavalyi központi büdzsé végrehajtásának ellenőrzése során megállapította, hogy a költségvetési intézményrendszer 2019-ben biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét – közölte az ÁSZ elnöke szerdán a múlt évi zárszámadás parlamenti vitájában.

Domokos László a 2019-es zárszámadásról szóló törvényjavaslatot megalapozottnak, az abban szerepeltetett adatokat pedig megbízhatóaknak nevezte.

Domokos László
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A 2019-es központi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírások szerint történt

– jelentette ki, hozzátéve: a zárszámadási törvényjavaslat a költségvetés végrehajtására vonatkozó pénzügyi adatokat, információkat valósághűen mutatja be, az abban szereplő bevételi és kiadási előirányzatok teljesítési adatai megbízhatóak.

Megszorítások helyett átfogó program

A 2019-es zárszámadás rámutat arra, hogy az elmúlt évek költségvetési és pénzügyi makrogazdasági eredményei biztos alapot tudtak teremteni a koronavírus-járvány által okozott negatív gazdasági és társadalmi hatások enyhítésére – mondta szerdán Varga Mihály pénzügyminiszter a múlt évi zárszámadás parlamenti vitájában.

https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/886273275443267

A krízishelyzetet nem megszorításokkal, hanem átfogó programmal enyhíti a kormány. Továbbra is a munkahelyek, vállalkozások megvédése, valamint a családok támogatása a cél – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.