Magyar gazdaság

A párnájuk alatt tartják a pénzüket a magyar fiatalok

A 19-29 éves – de jellemzően az idősebb korosztály sem szívesen csinál olyasmit, ami időhöz vagy helyhez kötött, esetleg túl sokáig tart.

A 19-29 éves korosztály tagjai közül minden negyedik spórol csak rendszeresen, akár már a hónap elején félretesz azért, hogy később ne érhessék kellemetlen meglepetések, illetve, hogy óvatos alapot képezzenek valamilyen későbbi költésre.

Azonban a félretett pénzzel rendelkezőknek mindössze 11 százaléka használ valamilyen banki megtakarítási konstrukciót, 35 százalék pedig nem bankban tartja a félretett pénzét

– derült ki a K&H ifjúsági indexéből.

A megtakarításra szánt összeget áprilistól már könnyen befektetéssé lehet alakítani a K&H mobilbankjában is, ugyanis elérhetővé válnak az értékpapírszámlák és befektetési jegyek, minden ügyfél számára.

Még mindig bőven vannak olyanok a 19-29 éves korosztályban és azon túl is, akik legfeljebb alapvető banki szolgáltatásokat használnak

és nem kezdtek bele a jövőbiztosabb bankolás megismerésébe, kipróbálásába.

A 19-29 éves – de jellemzően az idősebb korosztály sem szívesen csinál olyasmit, ami időhöz vagy helyhez kötött, esetleg túl sokáig tart.

Felelősek vagyunk fiataljaink jövőjéért, ha hagyományos pénzintézetként elszúrjuk a technológiai folyamatot, túl hosszan, túl összetetten vesszük igénybe az idejüket, akkor az a pénzügyi jövőjükön is nyomot hagyhat

– mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

Ha a félretenni kívánt pénz befektetéssé alakítása egyszerűen, a megszokott pénzügyekkel egy helyen, egy érintéssel elérhető a telefonunkon, akkor lesz kedv is arra, hogy ne parlagon hevertessék ezeket az összegeket

– tette hozzá.

Fotó: AFP

A K&H mobilbank-alkalmazása áprilistól olyan új funkciókkal gazdagodik, amelynek segítségével még azok is könnyen beléphetnek az értékpapírok és a megtakarítások világába, akik még sosem gondoltak ilyen lépésre vagy eleve távol maradtak a banki ügyintézések folyamatától.

Az app használatával egyszerű és kompakt folyamattá változik az, hogy az eddig csak folyószámlával rendelkezők villámgyorsan értékpapírszámlát nyithassanak, majd elindíthassák első befektetéseiket.

Ehhez már a hónap elején tudatosan félretett 5000 forintos tétel is elegendő lehet,

ugyanis a mobilbank lehetővé teszi, hogy ne kelljen kimozdulni otthonról, tanácsot kérni vagy újabb alkalmazásokat telepíteni, regisztrációkba bonyolódni.

Attól sem kell tartani, hogy megfelelő tapasztalat híján valamilyen hibás döntés születik.

A befektetések elkezdéséhez nem kell különleges pénzügyi hókuszpókusz. Egyszerűen csak tudni kell, mi lapul a hüvelykujj alatt, az applikáció jólirányzott kérdésekkel vezeti végig a folyamaton a bankolót, egy-egy koppintás pedig növelheti a félretett összeg nagyságát

– foglalta össze Németh Balázs, aki biztos benne, hogy a K&H mobilbankjának fejlesztése hamar népszerűvé válik a banki ügyfelek körében.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek