Magyar gazdaság

Új ipari parkot kap Sopron, kibővülhet a Budai Egészségközpont

Ipari park létesülhet Sopron külterületén a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint. A beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket a kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, mert a park működése segítheti a gazdaság fejlesztését azáltal, hogy a területén vállalkozások telepedhetnek meg, illetve, mert e vállalkozások indítása munkahelyteremtéssel jár.

A kiemelt ügy státuszt elnyert beruházások során az engedélyezés gyorsabb, és egyes területeken megengedőbb is a normál szabályozás szerintinél.

A kormányrendelet több tucat helyrajzi számot sorol fel, amelyeken az ipari park létrejön. Közli továbbá, hogy a kiemelt ügy státusz vonatkozik az ipari park kialakításával kapcsolatos építményekre, útépítésre, közmű- és csatlakozásokra, valamint egyéb infrastruktúra-fejlesztésekre.

Fotó: Shutterstock

A város már rendelkezik hasonló létesítménnyel: honlapja szerint a délélkeleti ipari parkban 18 cég működik, de az adat aligha friss annak alapján, hogy e cégek együttes – egyébként 40 milliárd forintos árbevételét – 2007-esként tüntetik fel.

Ugyanez a kormányrendelet kiemelt minősítés megadásával segíti egy fővárosi, XII. kerületi kórház bővítését is. A közlönyben feltüntett helyrajzi számon a Budai Egészségközpont működik.

Budai Egészségközpont
Kapcsolódó cikkek