Különböző programok keretében a magyar mikro, kis- és közepes vállalkozások rendelkezésére 587 milliárd forint áll annak érdekében, hogy a technológiaváltást megvalósíthassák és képesek legyenek "kanyarban előzni" — mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki átadta az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulója győzteseinek az elismerő oklevelet Budapesten, csütörtökön.

Fotó: KALLUS GYORGY / VG

A Vállalkozásfejlesztési Tanács ülése keretében szervezett díjátadón kiemelte, hogy

a vállalkozók vissza nem térítendő támogatások soraiból válogathatnak, legyen szó akár beruházásokról, képzésekről vagy innovációról.

Szinte bármelyik cég hozzáférhet kedvezményes, államilag támogatott, nulla százalék körüli kamatozású hitelekhez — húzta alá.

A vállalkozásfejlesztési díj 2021-es nyertesei Magyarországon az Atasi Team, amely az adatvédelmi jognak való megfelelés területén nyújt segítséget a mikro és kisvállalkozások számára és a Budapesti Gazdasági Egyetem Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ az Üzleti terv egy hét alatt című kurzusával.