A magyarországi és szlovákiai kirendeltségek mellett Roman Stolicny irányítja a cég délkelet-európai régióját, és a továbbfejlesztésért is felel a Dachser európai logisztikai üzletágán belül, amely a közelmúltban Romániával bővült.

A régióban Roman Stolicny felel minden üzleti tevékenységért és stratégiaépítésért, valamint a kulcsfontosságú partnerekkel folytatott kapcsolatok teljes körű irányításáért és fenntartásáért. 

Kibővített megbízatását a cég közleménye szerint úgy értékelte, hogy bár a négy kirendeltséggel rendelkező romániai régió koordinálása nagy kihívások elé állítja, de bőséges teret is kínál a szinergiák kihasználására. Délkelet-Európa szélesebb régiójában ugyanis szerinte minden sokkal jobban tervezhető, könnyebb az együttműködés, és nagyobb idő- és forrásmegtakarítás érhető el.

Fotó: VG

Roman Stolicny az új pozíciójában nagy hangsúlyt kíván fektetni a digitalizációra és az éghajlatvédelemre, a környezetkímélő áruszállításra és a régió különböző folyamatainak optimalizálására. 

Bízom abban, hogy sikerül kihasználnunk a Románia területi elhelyezkedéséből eredő lehetőségeket, a helyi fióktelepek széles körű tapasztalatával együtt. E koncepcióra alapozva további hosszú távú eredményeket könyvelhetünk majd el, hiszen az egész térségben nagyok az üzleti lehetőségek

– idézi őt a közlemény.

Roman Stolicny 1992-ben a TatraAir As. számviteli vezetőjeként kezdte pályáját, ahol később a pénzügyi tervezésért és értékesítési stratégiáért felelős menedzserré nevezték ki. 1995-ben a Lindbergh Air Freight vállalat igazgatója lett, ahol kulcsszerepet játszott abban, hogy a cég Szlovákia vezető logisztikai cégei közé lépett. Amikor 2004-ben a vállalat egyesült a Dachserrel, az integrációt szintén ő irányította. Roman Stolicny 2017 óta a magyarországi Liegl and Dachser Kft. ügyvezető igazgatója, az említett délkelet-európai vezetői pozíciót pedig ez év májusától tölti be. Irányítása alá tizenhat kirendeltség tartozik, ezek többsége a Dachser európai logisztikai hálózatának a része. Ebből az egyik kirendeltség kifejezetten élelmiszer-logisztikai szolgáltatást kínál. 

Az új régió telephelyein összesen 650-en dolgoznak.

A Dachser Románia Srl. 2009 óta működik négy kirendeltséggel és 92 munkavállalóval, tavaly 153,9 ezer szállított tömeggel gyarapította a forgalmát. Foglalkozik közúti szállítmányozással, szerződéses logisztikával, informatikai logisztikával és minőségirányítással. Nemrég nyitotta meg új kirendeltségét Aradon. 

A magyarországi Liegl and Dachser nyolc kirendeltsége közül a pilisvörösvári a legnagyobb. Tavalyi, 22,6 milliárd forintos árbevétele hajszállal haladta meg az egy évvel korábbit, 2,3 milliárdos adózott eredménye viszont jóval felülmúlja az 1,6 milliárdos 2019-es adatot.