Dual-branded szálloda nyílik a Liberty fejlesztés alatt álló többfunkciós épületében. A szállodapiacon is jelen lévő WING és a vezető nemzetközi szállodaipari vállalat, az Accor a komplexum összesen 12,5 ezer négyzetméternyi területére kötött megállapodást. Már elindultak az építkezési munkálatok, és az ütemtervek szerint a szállodai rész 2023 őszétől várja vendégeit – közölte a WING és az Accor.

A BREEAM Excellent minősítést megcélzó Liberty komplexum Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Albert Flórián út kereszteződésénél található, a budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, a Groupama Aréna, a Telekom-székház és a Népligetnél épülő Budapesti Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok közvetlen szomszédságában. Az 1-es villamos és az M3-as metróvonal használatával pedig könnyedén és gyorsan elérhetővé válik Budapest legtöbb csomópontja. 

A szálloda által kínált 332 szoba egyenlően oszlik meg a háromcsillagos Ibis és a négycsillagos Tribe márkák között.

A kétütemű fejlesztés első szakaszában a déli szárny 5–8. emeletén kapnak helyet a szobaszintek. A tervek szerint a hotel közösségi terei és szolgáltatásai a négycsillagos minőségnek felelnek majd meg. A déli szárny földszintjén lesz a szálloda fogadótere, valamint a business cornerként is funkcionáló lounge area. A 220 fő befogadására alkalmas, négy külön részre bontható konferenciaterem rendezvényhelyszínként is szolgál majd. A szálloda kávézóval, à la carte étteremmel, fitnesszel, mélygarázzsal és akadálymentesített szobákkal várja majd vendégeit. 

A déli szárny első négy emeletének közel 10 ezer négyzetméternyi területén A+ kategóriás irodahelyiségeket alakít ki a fejlesztő. A Liberty autóval és tömegközlekedési eszközökkel is könnyedén elérhető, emellett nagy alapterületű, rugalmasan alakítható és magas minőségű területeket kínál leendő irodabérlői számára. A déli épületszárny átadására várhatóan 2023 év elején kerül sor. Ezzel párhuzamosan zajlik a 20 ezer négyzetméteres északi szárny fejlesztése is, amely előreláthatólag 2023 végéig nyitja meg kapuit.

A WING zászlóshajó fejlesztése, a Liberty többfunkciós épületként unikális pozíciót tölt majd be a magyar ingatlanpiacon. Az épületben megvalósuló hotelfunkció, valamint az irodaterek egymást kiegészítve, erősítve kínálnak majd páratlan lehetőségeket a modern vállalatok számára. A Liberty egyediségét a kiváló megközelíthetősége, valamint az általa kínált széles szolgáltatáspaletta és a környezetbarát megoldások jelentik 

– mondta Schőmer Norbert, a WING Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A szállodai szolgáltatások a Liberty irodaház munkavállalói számára kedvezményesen is igénybe vehetők lesznek. A kávézó, étterem és lounge area mellett szintén rendelkezésükre áll majd a hotel concierge szolgáltatása. Ezenfelül a taxirendelés, a tisztító, a rendezvényszervezés, az on site catering és a konferenciaterem is elérhető lesz számukra. Az irodaterületek külön előtérből, különálló liftekkel közelíthetők meg, így biztosítva az irodahelyiségek maximális biztonságát. Emellett egy panorámás rooftop bár épül a Liberty tetején, amelyet a szálloda vendégei mellett az irodabérlők is igénybe vehetnek.