Bővítette magyarországi ingatlanportfólióját a bécsi székhelyű S IMMO AG, amely megvásárolta a 20 ezer négyzetméter bérelhető területű LEED Gold minősítésű A osztályú irodaházat. A 11 emeletes, több mint 400 parkolóhellyel rendelkező épületkomplexum Budapest legnagyobb városfejlesztési területén, a BudaPart kapujában található. Az eladó a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő vállalat, Magyarország egyik legnagyobb építőipari cége, a Market Építő Zrt.  leányvállalata.

Fotó: BudaPart Gate

„Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megegyeznünk a S IMMO AG-vel. Ez az irodaépület első budapesti ingatlanfejlesztésünk, melyet több is követ majd” – nyilatkozta az eladás kapcsán Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatótanácsának elnöke és a Market Építő Zrt. vezérigazgatója.

„A BudaPart első irodaházát, a BudaPart Gate-et 100 százalék töltöttséggel sikerült értékesíteni nemzetközi szakmai befektető, S IMMO AG részére. A tranzakciót három hónap alatt valósítottuk meg a pandémiás időszak ellenére” – tette hozzá Horváth Csaba finanszírozási és befektetési igazgató.

„A részvényügylet lezárása 2021 végére várható” – árulta el Kámán Norbert, a Market Asset Management Zrt. ingatlanvagyon-kezelési igazgatója. Roland Ebenhoch, a bécsi tranzakciós csapat vezetője hozzátette, hogy már vizsgálják a további vásárlási lehetőségeket.

A két fél megállapodott abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat.