A Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban az ajándékboltokat, parfümériákat, édességértékesítőket, továbbá a bioboltokat és gyógyászatisegédeszköz-árusítókat ellenőrzik. Továbbá ezen a héten Kecelen ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján. Baranya megyében kedden Pécsen ellenőriznek a jelmez- és party-kellék üzletekben, szerdán Harkányban a vendéglátóhelyeken, csütörtökön pedig Mohácson, a méteráruboltokban. 

A mohácsi Busójáráson, a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Hajdú-Bihar megyében február 24-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást. Heves megyében egész februárban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál, valamint a szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásoknál ellenőrzik. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ezen a héten azokat a vállalkozásokat vizsgálják, amelyeknél az elmúlt három évben nem volt ellenőrzés az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatban. Komárom-Esztergom megyében február 21. és 25. között a szoláriumokat, konditermeket ellenőrzik. 

Fotó: Németh András Péter / Szabad Föld

Nógrád megyében a dohányboltokat vizsgálják, hétfőn a Pásztói járásba, kedden a Szécsényi járásban, szerdán a Bátonyterenyei járásban, csütörtökön a Balassagyarmati járásban, pénteken pedig a Salgótarjáni járásban lehet számítani ellenőrzésre. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Pest megyében február 7. és március 6. között ellenőrzik a vállalkozásokat Dunaharasztin, Szigetszentmiklóson, Szigethalmon és Ráckevén. Tolna megyében hétfőn Dunaföldvár, kedden Paks, szerdán Dombóvár, csütörtökön Tamási, pénteken Bonyhád vendéglátóhelyei számíthatnak ellenőrzésre. Zala megyében továbbra is a virág- és ajándékboltokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

A revizorok az esetek zömében vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.