Ismét rossz hírt kaptak azok, akik nem vehetik igénybe az ársapkás tankolást. Mivel a Brent típusú olaj világpiaci ára emelkedni kezdett, így pénteken sem ússzuk meg a hazai üzemanyagárak emelkedését – írta meg a Holtakoljak.hu portál.

Refueling,The,Car,At,A,Gas,Station,Fuel,Pump.,Man, Refueling the car at a gas station fuel pump. Man driver hand refilling and pumping gasoline oil the car with fuel at he refuel station. Car refueling on petrol station. Fuel pump at station Refueling the car at a gas station fuel pump. Man driver hand refilling and pumping gasoline oil the car with fuel at he refuel station. Car refueling on petrol station. Fuel pump at station
Fotó: Shutterstock

A hét második felében a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 16 forinttal kell többet fizetni. A piaci áron tankolók az alábbi átlagárakkal találkoznak a hazai kutakon:

  • 95-ös benzin: 681,9 forint/liter
  • Gázolaj: 776,9 forint/liter

A hatósági árakat nem érinti a mostani drágulás, mindkét üzemanyagtípus literenkénti ára 480 forint marad év végéig.

Feketéző benzinkutast értek tetten a Dél-Dunántúlon

Egy dél-dunántúli benzinkutas 6700 liter gázolajat adott el adózatlanul . Ezzel több mint másfél millió forint adót csalt el. A benzinkutas megszüntette a dízelkút és a pénztárgép közötti kapcsolatot, így a rendszer nem érzékelte az eladásokat. az adózatlan gázolajat, az elkövetéshez használt gépjárművet és készpénzt is lefoglalt.