Az adóhatóság minden évben karácsonyi razziát tart, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb ellenőrzési terve alapján ez az idén sem lesz másként. Mint kiderült, a revizorok november végétől országszerte fokozottan ellenőrzik az adventi és a karácsonyi időszakhoz köthető termékek megfelelő számlázását.

Traditional,Saint,Nicholas,(st.,Nicholas),Chocolate,Figurines,In,A,Row
Fotó: Threestars Johnny

Az adóhatóság emberei Pest megyében november 21-től, Észak-Budapesten november 24-e és december 5-e között, Békés megyében november 21-e és 25-e, Vas megyében pedig november 16-a és december 24-e között ellenőrzik a fenyőfa- és a szaloncukorárusokat, valamint a karácsonyi vásáron árusítók ünnepi, szezonális termékeit, tehát minden mikulásos, adventi, karácsonyi és szilveszteri árucikket. 

 

Az ellenőrökre a vendéglátósok és a szolgáltatók is számíthatnak a piacokon, a bevásárlóközpontokban, valamint a kitelepüléseken.

 

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét,  illetve az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A hozzátette: egy adott terület és árus ellenőrzését többször is elvégezhetik az ellenőrök, valamint a felsoroltakon kívül máshol is lehetnek ellenőrzések.