BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Woman,Using,Tablet,And,Holding,Black,Friday,Shopping,Bag,While
ÜZLETRE HANGOLUNK

Black Friday: nyugalom, senki nem marad le az akciókról – VG Podcast

Számos globális gazdasági hatás nehezíti a kereskedelmet az idén. Az infláció és az energiaárak növekedése miatt a háztartások kénytelenek visszafogni a kiadásaikat. A Black Friday kedvezményei jelenthetnek kiváló alkalmat a vásárlóknak, hogy beszerezhessék a szükséges termékeket vagy a karácsonyi ajándékokat. Az Ecommerce Hungary nagyvállalati tagozatának elnöke, Györke Zoltán szerint a hazai nagy webáruházaktól nyugodtan lehet rendelni, a termékek odaérnek időben a karácsonyfa alá.

Több mint valószínű, hogy nagy lesz a kereslet az idei Black Friday alatt –- mondta el az Ecommerce Hungary nagyvállalati tagozatának elnöke. A jelenlegi gazdasági helyzetben ugyan előfordulhat, hogy a háztartások nem költekeznek a hidegebb téli hónapok előtt, de Györke Zoltán úgy véli, hogy a fogyasztók ki fogják használni a kedvezményeket a fekete pénteken.

Woman,Using,Tablet,And,Holding,Black,Friday,Shopping,Bag,While
Fotó: PopTika

Györke Zoltán hozzátette, hogy az idei adatok alapján az online kereskedelem részesedése a belesimul az összképbe. Ez azt jelenti, hogy nagyjából tíz éve idén először nem nőtt az online vásárlás aránya. Ettől eltekintve a szakértők 8-10 százalékos növekedést várnak az egész évre az online kereskedelemben, amelyet a Black Friday és az ünnepi időszak húzhat. Az infláció és az ellátási láncok akadozása miatt sok termékhez nehéz hozzájutni, és az árak is az egekbe szöktek. Várhatóan a legtöbb fogyasztó meg fogja próbálni most beszerezni a szükséges eszközöket, esetleg a karácsonyra szánt ajándékokat, amikor akciót kaphatnak. Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a kedvezmények mekkora mértékűek lesznek.

Györke Zoltán, az ECN Hungary nagyvállalati tagozatának elnöke; VG Podcast
Fotó: P. A. R. / VG

Azt javasoljuk a fogyasztóknak, hogy ne vessék rá magukat az első szembejövő akcióra. Nézzenek körül, és találják meg a számukra legjobb ajánlatot 

– mondta Györke Zoltán. Az Ecommerce Hungary nagyvállalati tagozatának elnöke fontosnak tartja, hogy a fekete péntek ma már nem egyetlen nap, sokkal inkább egy hétvége vagy akár egy egész hónap. Kereskedőnként változik, hogy ki mikor tartja ezt a kedvezményes időszakot, ami azt jelenti, hogy senki nem fog lemaradni a kedvezményekről. A FOMO-jelenség, vagyis 

a fear of missing out sokakat arra sarkallhat, hogy az első ajánlatot elfogadják, hogy ne maradjanak le a fekete péntekről, de a türelem és a körültekintés nagyon fontos. 

Különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Arra is figyelni kell, hogy az átfutási idők hosszabbak lehetnek, mint a korábbi években. Az ellátási láncok akadozása miatt lehetséges, hogy többet kell várni egy online megrendelt termékre, ezért fontos, hogy a karácsonyi ajándékot senki ne az utolsó pillanatban rendelje meg. Györke Zoltán szerint a fekete pénteki akciók jó alkalmat jelenthetnek az online vásárlásra. Ha az ügyfél megbízható, magyar székhellyel rendelkező oldalról rendel, akkor karácsonyig biztosan megérkeznik a rendelés. 

Összegezve a jelenlegi hatásokat, azt lehet mondani, hogy 

a helyzethez képest nagy lesz a forgalom az idei Black Friday alatt, de nem fogja megváltani a világot. 

A fogyasztás nem lesz kiugró, viszont azok a jóslatok valószínűleg nem válnak valóra, amelyek ennek az időszaknak a nagyobb mértékű visszaesését prognosztizálják.

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast

 

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.