Magyar gazdaság

November közepétől indul a vállalkozói kamatstop

A brüsszeli szankciók nagyon sok bajt okoznak: elszabadultak az energiaárak, elszabadult az Ez tönkreteszi az európai és a magyar gazdaságot, mert egyre nagyobb terhet rak a vállalkozásokra is – közölte a közösségi oldalára pénteken felkerült posztban a kormányszóvivő, aki jelezte: november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop.

Szentkirályi Alexandra kifejtette, hogy a szankciók miatt jelentősen nőnek a vállalkozások energia-, beszerzési és szállítási költségei, emellett sok vállalkozásnak okoz problémát az is, hogy a szankciós infláció miatt drágulnak a hitelek, így jelentősen emelkednek a törlesztőrészleteik. A kormány – amellett, hogy a családokat és az időseket védi az áremelkedésektől –, a vállalkozások és a munkahelyek védelme érdekében is több döntést hozott. Az egyik ilyen, hogy november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop.

Orbán Viktor: kiterjeszti a kormány az árstopokat

Átmeneti megnyugvás van a gázpiacokon, ha kifogynak a tárolók, ismét felmehetnek az árak, erre figyelmeztetett a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában.

A részleteket bemutató videóban a kormányszóvivő közölte: a november közepén életbe lépő, és a tervek szerint június végéig tartó vállalkozói kamatstop 80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez. Az intézkedés csaknem 60 ezer kis- és közepes vállalkozás körülbelül 2 ezer milliárd forintnyi hitelállományát érinti. A hazai vállalkozók több egyéb segítséget is kapnak a kabinettől, de valódi megoldást az jelentene, ha az európai politika a békerendezés irányába mozdulna el – fogalmazott.

 

energiaválság kamatstop kkv
Kapcsolódó cikkek