Mégsem kezd csoportos létszámleépítésbe a Magyar Posta – ezt Fónagy János államtitkár válaszolta a parlamentben egy írásban feltett kérdésre. 

20221220 KaposvárA lakossági tiltakozások után az önkormányzat sikerre vitte a tárgyalásokat, ennek köszönhetően január első felében kinyit a bezárt toponári és a kaposfüredi posta, jelentették be  a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Fotó: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt: a Magyar Posta tavaly ősszel jelentette be , hogy több száz postát zárnak be országszerte az miatt, és csoportos létszámleépítésbe is kezdenek. A tervek szerint Budapesten 150 dolgozót, három megyében pedig még 30-30 főt küldtek volna el. 

Fónagy a válaszában azt írta: a tavaly novemberben felállt új menedzsment felülvizsgálta a terveket, és úgy döntött, hogy mégsem hajtják végre. Arra már nem tért ki, hogy eddig hány embert küldtek el, utolsó mondatként pedig hozzátette: a menedzsment a hatékonyságjavítási lehetőségeket továbbra is vizsgálja, és a későbbiekben dönt a szükséges intézkedésekről.