Április 30-án zárul le az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével a Magyar Bankholding keretében közel három éve tartó fúziós folyamat, aminek keretében a tagbankok, illetve május 1-jétől már az egységesen MBH Bank márkanév alatt működő bank április 27. és és május 2. között nem egybefüggő, teljes és részleges bankszünnapokat tartanak – olvasható a Magyar Bankholding szerdai közleményében.

20210117 BudapestA Bankholding bankjai MKB BankFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / VG

A bankszünnapokra az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása érdekében van szükség a tájékoztatás szerint, amely hangsúlyozza, hogy a bankcsoport folyamatosan frissülő tájékoztatást biztosít az ügyfeleket érintő legfontosabb tudnivalókról. Ezt az ügyfelek e-mailben, illetve elérhető a tagbankok elektronikus csatornáin és honlapján a napokban kapták meg.

Ebben az időszakban bizonyos szolgáltatások csak korlátozott időtartamban vagy formában lesznek elérhetők. A betéti és hitelkártyás vásárlásokat és a kártyaelfogadási szolgáltatást nem érinti az átállás, azonban 

az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízások tekintetében, a kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM hálózaton történő készpénzfelvételben azonban lehetnek leállások, rövidebb szolgáltatáskiesések.

A tervek szerint a banki elektronikus csatornák és a pénzforgalom (forint- és devizautalások küldése és fogadása) május 1. 14 órára áll vissza és az április 28-i csökkentett nyitvatartást követően május 2-án már a bankfiókok is kinyitnak, valamint a telefonos ügyfélszolgálat is korlátozások nélkül üzemel.

20221011 Budapest TakarékBank székház (Infopark) Takarék BankFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / VG

A közlemény szerint az ügyfelek mind az MKB Bank, mind a Takarékbank honlapjain, valamint a bankok közösségi médiafelületein folyamatosan aktualizált információkhoz juthatnak az átállásról.

Az egyesüléssel, valamint az egyesült bank szolgáltatásaival kapcsolatos információkról az ügyfelek 2023. május 1. napjától az MBH Bank hivatalos honlapján, az mbhbank.hu oldalon is tájékozódhatnak.  

Az átállással kapcsolatos tudnivalókat azonban a bankok valamennyi online felülete mellett az elmúlt hónapok bankszámlakivonatai, elektronikus levelei is tartalmazzák és az ügyfelek a bankfiókokban és személyes kapcsolattartójuk segítségével is tájékozódhatnak.

„Korábbi tapasztalatainkra és a kollégák kitartó munkájára támaszkodva nagy erőkkel dolgozunk a bankfúzióval kapcsolatos technikai-informatikai átállás, és az egyesülést követő márkaváltás előkészítésén. Az informatikai átállást szándékosan időzítettük a május 1-jei hosszú hétvégére, hogy a folyamat az ügyfelek számára minél kevesebb kellemetlenséggel járjon. Különösen nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy ügyfeleink a megszokott ügyintézési csatornákon továbbra is az eddigi magas szintű kiszolgálást tapasztalják. Kérjük ugyanakkor az MKB Bank és a Takarékbank ügyfeleit, hogy maguk is kövessék figyelemmel a bankok átállási időszakot érintő, legfrissebb tájékoztatásait” – mondta Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese.

A májusi egyesülést követően megújulnak a korábban az MKB és a Takarékbank logóját követő fiókok is: először a nagyobb, zászlóshajó fiókok, majd az év folyamán a teljes fiókhálózat.

A korábbi kommunikációs csatornákon (internetbank, mobilapp, számlakivonat, postai vagy elektronikus levél stb.) ezentúl az MBH Bank adatait és arculatát találhatják az ügyfelek a jövőben.