Remek évet zárt tavaly az Audi Hungaria a koronavírus-járvány utóhatásai, a nyersanyaghiányok és az ukrán–orosz háború ellenére: 2022-ben 8,436 milliárd euró bevételt ért el és 220 millió euró értékű beruházást hajtott végre, miközben a világ legnagyobb motorgyárában 1 677 545 járműhajtás készült, a járműgyártásban pedig 171 134 autó gördült le a gyártósorról.

Győrben 171 134 autó készült el tavaly.
Fotó: Audi Hungaria

„A piacokon tapasztalható bizonytalanságok és a megnövekedett nyersanyagköltségek ellenére vállalatunk legfőképpen egyszeri pozitív hatásoknak köszönhetően az előző évi eredménnyel hasonló szinten tudta zárni a legutóbbi évet. Az Audi Hungaria továbbra is kiemelt szereplője a magyar gazdaságnak, hiszen az ország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és egyik legnagyobb exportőre” – mondta Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

A februárban megkezdődött bértárgyalásokat az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Németh Kinga szerint sikerrel befejezik a március 31-i határidőig.

Ezzel egy időben az Audi AG-konszern is rekordbevétellel és rekordszintű működési eredménnyel zárta a tavalyi évet: csütörtökön ismertetett adatai szerint bevétele 16,4 százalékkal rekordszintre, 61,75 milliárd euróra emelkedett, működési eredménye pedig 37,3 százalékkal, szintén rekordot jelentő 7,55 milliárd euróra javult.