Igencsak tekintélyesre duzzadt az ötöslottó főnyereménye. A játék 66 éves történetében csupán négy szerencsés nyertesnek sikerült eddig elvinnie 4 milliárd forintnál nagyobb főnyereményt, így a mostani, 4 milliárd fölötti főnyeremény elérte a mindenkori top 5-öt – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

20201221 Budapest Lottózó Szerencsejáték LottóFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20201221 Budapest 
Lottózó 
Szerencsejáték 
Lottó
milliárd
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Napokon belül eldőlhet 4 milliárd forint sorsa, csak 5 számot kell eltalálni érte.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A végösszeg azt követően duzzadt ilyen magasra, hogy immár 23 hete nem született telitalálatos.

Az eddigi legnagyobb főnyereményt, 39 hét halmozódás után, 2020. március 28-án vitte el egy szerencsés, aki akkor csaknem 6,5 milliárd forintot vihetett haza. Ehhez a 20, 33, 39, 50, 64-es számok beikszelésére volt szüksége.

A Szerencsejáték Zrt. elmúlt több mint hat évtizedes statisztikái alapján az ötöslottón legtöbbet kihúzott öt, holtverseny miatt plusz egy szám, amelyek több mint 200 alkalommal szerepeltek az: 1, 3, 15, 29, 42, 75.

 

A játék 1957-es indulása óta 410 alkalommal 501 telitalálatos született, azaz többször is előfordult, hogy a fődíjon osztozni kellett.

 

Legutóbb tavaly a 42. héten, amikor két nyertes osztozott a közel 1,5 milliárd forintos jackpoton.

Ha a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelőnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken érdeklődhet.

A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

Több település összes eladó ingatlanát is megveheti a reménybeli lottónyertes

Rózsadombi villára és svábhegyi kastélyra is futja az ötöslottó-nyereményből.