Lejár hétfőn éjfélkor a személyi jövedelemadó (szja) bevallási határideje, az adóhivatal összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos Infóvonal 20 óráig hosszított nyitvatartással várja a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérőket – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

20220422  EgerE-SZJA Portál./Elektronikus Személyijövedelemadó./ Fotó: Huszár Márk HM
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Május 22-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, ami legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen

 – ismertették. Aki nem véglegesíti a tervezetet, nem is nézi át, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – automatikusan érvényes bevallássá válik a tervezete május 22-ével.

A civil szervezeteknek, vallási közösségeknek és a Nemzeti Tehetség Programnak felajánlható 1+1 százalékokról szóló rendelkezőnyilatkozat legegyszerűbben a NAV eSZJA-felületén adható be hétfőn éjfélig – tájékoztatott az adóhivatal.