Mintegy 1,7 kilométeren újult meg  a Sajóbábony bekötőút egy szakasza a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, az utat szerdán adták át a forgalomnak. A beruházás mintegy 218 millió forintba került, a kivitelező a felújítás részeként gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a megsüllyedt útszakaszok kiegyenlítéséről, ezt követően két réteg aszfalt épült, egy réteg kiegyenlítő és egy réteg kopóréteg formájában.

Workers,On,A,Road,Construction,,Industry,And,Teamwork,,New,Asphalt
Workers on a road construction, industry and teamwork, new asphalt
Fotó: Shutterstock

A Boon beszámolója szerint az érintett szakaszon új útpadka épült, és kitisztították az út melletti csapadékvíz-elvezető árkokat, átereszeket, csapadékcsatornákat. Mindemellett új KRESZ-táblákat is kihelyeztek és tartós burkolati jeleket festettek fel. Megújult egy buszmegállóperon és a buszmegállóhoz vezető járdaszakasz is. 

Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatója elmondta, hogy a teljes projekt országosan 3,3 milliárd forint értékű volt, ebből 13 útszakasz újult meg Borsodban, közülük idén öt készült el.

Kiss János a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az új út háromezer sajóbábonyi lakosnak könnyíti meg a mindennapjait, ugyanakkor a településen túl, az ipari parkba is vezet. A képviselő szerint 

az útnak szimbolikus jelentősége is van, a magyar vidék felemelkedését szimbolizálja.

Szilva István, Sajóbábony polgármestere mindenkinek köszönetét fejezte ki, aki részt vett az útfelújításban, de főként a lakosság hitét köszönte meg. A 2019-ben elkezdődött beruházás során nem ment minden egyből simán, ám a képviselői lobbinak és a mintaértékű együttműködésnek köszönhetően a vészteljes időszakban is sikerült elindítani a felújítást.