BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alekszander Novakkal egyeztetett Szijjártó Péter

Az orosz szállítók elkötelezettek a korábban megkötött hosszú távú szerződések teljesítése iránt a tárcavezető szerint.

Telefonon egyeztetett csütörtökön Alekszander Novak orosz energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – derül ki a tárcavezető által péntek reggel közzétett Facebook-bejegyzésből. A miniszter szerint az energiaszállítások kérdése volt a beszélgetés témája, melynek során megállapították, hogy 

minden szempontból biztosítottak a feltételek ahhoz, hogy hazánk földgáz- és kőolajellátása zavartalanul folytatódjon, így nyugodtak lehetünk a téli felkészülés tekintetében is.

 

Szijjártó Péter
Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Szijjártó kiemelte: Novak biztosította arról, hogy az orosz szállítók elkötelezettek a korábban megkötött hosszú távú szerződések teljesítése iránt. A bejegyzésből az is kiderül, hogy a SOCAR-ral kötött szerződés értelmében az azeri energiavállalat megkezdte az első 50 millió köbméter gáz betárolását a magyar tárolókba. Az európai gázinfrastruktúra, a GIE adatai szerint a magyar tárolók már kapacitásuk több mint háromnegyedét (77,02 százalékát) rejtették szerdán.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.