Magyar gazdaság

Arra ébredtek Cibakházán a helyiek, hogy elvitték a község egyetlen bankautomatáját

Erről sem az önkormányzatot, sem pedig a lakosokat nem tájékoztatták.

Óriási felháborodást váltott ki a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Cibakházán, hogy a község egyetlen bankautomatáját egyik pillanatról a másikra leszerelték és elszállították. Erről pedig előzetesen sem az önkormányzatot, sem pedig a lakosságot nem tájékoztatták. 

Fotó: Cibakháza Honlap

A Petőfi út 10. szám alatti üzlet falában elhelyezett automatának azóta is hűlt helye. A szoljon.hu azt írja, hogy Török István jegyző felvette a kapcsolatot a pénzintézet munkatársaival, akiktől azt a tájékoztatást kapta, hogy „az automata visszatelepítésére az élelmiszerüzlet felújítását követően, de leghamarabb az ATM elhelyezésére szolgáló üzletrész felújítása után kerülhet sor.”

Ez pedig akár két hónapig is eltarthat. 

Cibakházán így jelenleg mindössze egyetlen pénzfelvételi lehetőség van, a helyi postán. Ez viszont a számlavezető bankok díjtételei alapján többletköltséggel jár. 

A szoljon.hu azt írja: az érintett pénzintézet, az  OTP Bank illetékesei, az ATM automata rendkívül magas telepítési költségeire tekintettel átmeneti megoldásra nem látnak lehetőséget és a lakosság türelmét kérik.

 

visszatelepítés bankautomata atm Cibakháza
Kapcsolódó cikkek