A Sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni. A HÉV a megnövekedett utasszám miatt a szokásosnál sűrűbben indul, emellett a Batthyány tér és az Aquincum között éjszaka is közlekedik. 

Budapest, 2019. augusztus 6.
A 27. Sziget fesztiválra tartó fiatalok a HÉV Filatorigát megállójában 2019. augusztus 6-án. Az idei fesztivált augusztus 7. és 13. között rendezik meg.
MTI/Mónus Márton
Egy tömött, hatkocsis HÉV-szerelvényen ilyenkor akár 700-800-an is utazhatnak egyszerre, csomagokkal, hátizsákkal, kempingfelszereléssel.
Fotó: Mónus Márton / MTI

 

A H5-ös HÉV-et Budapest egyes városrészeiből így érjük el:

  • a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval utazzunk a Batthyány tér állomásig; 
  • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamossal menjünk a Margit híd, budai hídfő megállóig;
  • Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal utazzunk a Batthyány tér állomásig;
  • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról vagy a népligeti autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal tudunk eljutni a Szentlélek téri HÉV megállóig; 
  • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval kell eljutnunk a Batthyány tér állomásig, vagy az 1-es villamossal a Szentlélek térig, ahol egyaránt találunk HÉV-megállót. 

Budapest nappali közösségi közlekedési hálózatának térképét ezen a linken, az éjszakai hálózatét ezen a linken érjük el.

Fotó: BKK

A reptérről érkezőknek a Sziget miniBUD-transzferjáratot biztosít a fesztivál helyszínére, és városi transzfereket is indít közvetlenül a fesztivál bejárata elől a Nyugati pályaudvarig és vissza. 

A Sziget hivatalos taxiszállítói6x6 Taxi, a Bolt és a Főtaxi. Ha taxiznánk, a szervezők azt javasolják, lehetőség szerint a fesztivál területén lévő taxiállomáson üljünk be az autóba. Ha mi szeretnénk taxit hívni, érdemes a fent felsorolt taxitársaságok mobilapplikációját használni a rendeléshez. A budapesti taxik rögzített hatósági áron dolgoznak, ha legálisan működő, jól látható helyre kifüggesztett viteldíj-táblázattal ellátott kocsit választunk. Ezeknél az alapdíj 1100 forint, a percdíj 110 forint, a kilométerdíj 440 forint. 

A Deák térről 7000, a Nyugatitól 6000, a Keletiből 7200, a Déliből 6300, a Népligetből 9300 forintért juthatunk ki taxival a fesztiválra. 

A Sziget Hajó a Jászai Mari téri kikötőből indul, és egyenesen a Sziget kikötőbe úszik át, illetve vissza, kevesebb, mint félóra alatt. A Sziget CityPass by Budapest Carddal ez a szolgáltatás ingyenes. A menetrenddel ide kattintva kalkulálhatunk.

Mi az a Sziget CityPass by Budapest

A Sziget-jegy mellé megvásárolható a 3 (17 500 forint), az 5 (21 500 forint) vagy a 9 napos (28 900 forint) Budapest Card, amellyel 

– díjmentesen vehető igénybe a budapesti közösségi közlekedés (kivéve a 100E reptéri gyorsjárat, a Zugligeti Libegő, a Budavári Sikló és a nosztalgiajáratok),

– egyszeri ingyenes fürdő- vagy strandbelépő jár hozzá,

– valamint számos extra kedvezmény 60 fővárosi programra.

A Sziget Citypass by Budapest Card beszerezhető a Filatorigátnál lévő pop-up BKK értékesítési ponton augusztus 8-án 10 órától augusztus 16-án 14 óráig, illetve a BKK ügyfélközpontjaiban a Liszt Ferenc repülőtér 2A, 2B termináljánál, a Keleti pályaudvarnál és a Deák Ferenc téri metróaluljáróban.

Ha a Mol Bubi közbringáival érkezne a Szigetre, a fesztiválhoz legközelebb a Kórház utca–Polgár utca vagy a Szentlélek tér gyűjtőállomáson érdemes letenni a biciklit.

Budapest, 2017. augusztus 8.
Fiatalok érkeznek a Hajógyári-szigetre 2017. augusztus 8-án. Az idén jubiláló, 25. Sziget Fesztivál kapuit augusztus 6-án este nyitották meg a beköltöző sátorozók előtt, a programok 9-én, a mínusz egyedik napon kezdődnek.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A fesztivál helyszínéről a városközpont felé éjszaka 10 percenként indulnak HÉV-járatok, Szentendréig pedig óránként mennek egész éjjel.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Aki a saját kerékpárjával tekerne ki, annak a budai rakparton a K-híd bejáratáig kell mennie, majd ott a kijelölt kerékpártárolót használni. 

A szervezők felhívják a fesztiválra érkezők figyelmét, hogy a gyalogos útvonalak a korábbi évekhez képest megváltoztak: a HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő H-hídi bejáraton idén már gyalogosok és kerékpárosok nem mehetnek be a Szigetre, így HÉV-vel érkezve mindenképp a Filatorigátnál érdemes leszállni.

A Szigeten az ingyenes tárolás mellett gyorsszerviz és kölcsönző is a bringások rendelkezésére áll.

Aki a Lime rollert választja, annak az alkalmazás és a helyszínen egy – a K híd melletti – Lime plakát jelzi a fesztiválon lévő dedikált parkolópontot, de nem kell aggódni, ez a főbejárat közelében található.

A Blinkee elektromos robogóinak egyikével is begördülhetünk, ehhez először le kell tölteni a blinkee.city appot, majd odaérve parkolni szintén a főbejáratnál található kijelölt parkolóban lehet. Diákkedvezménnyel a robogózás első perce ingyenes.

A Share Now autómegosztónak ugyancsak működik dedikált parkolója a H hídnál, így ha autóval mennénk, ezt a megoldást is választhatjuk. A saját autónkat a legjobb, ha otthon hagyjuk.