„Megerősíthetjük, hogy a magyar kormány hivatalos ajánlatot tett a Budapest Airport Zrt. megvásárlására” válaszolt a repülőtér 55,44 százalékos részesedésével rendelkező AviAlliance a Reuters kérdésére. Mint azt a Világgazdaság is megírta, Magyarország hivatalos vételi ajánlatot tett a Budapest Airport többségi tulajdonrészének megvásárlására. Konkrétumok még nincsenek, a Bloomberg úgy tudja, 

a vevő egy állami irányítás alatt álló befektetési társaság.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Az oldal nem hivatalos forrásokra hivatkozik, hanem egy az ügyet jól ismerő személyre. A neve elhallgatását kérő forrás azt állítja, hogy a magyar kormány hivatalos ajánlatot tett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. többségi, 51 százalékos részére. 

 A reptér többségi tulajdonosa a Reutersnek megerősítette:

A jelenlegi tulajdonosok érdekeit nézve felülvizsgáltuk az ajánlatot, és úgy döntöttünk, hogy hivatalos tárgyalásokba kezdünk, amelyek várhatóan több hónapig tartanak majd.

A tárgyalási folyamat nincs abban a stádiumban, hogy a ferihegyi repülőtér tulajdonosai elfogadhatták volna a kínált összeget, azonban a döntés megszületett, hogy további tárgyalásokat kezdeményeznek immár a vételi ajánlatról.

A Bloomberg ugyanakkor azt is tudni véli, hogy a fennmaradó 49 százalékot egy másik reptéri operátor szerzi majd meg. De, hogy pontosan melyik cégről van szó, az egyelőre nem derült ki.