Az utolsó fázisába ért a 67-es főút fejlesztése, és amint elkészül a látrányi elkerülő, az autósok Kaposvártól egészen a Balatonig gyorsforgalmi úton haladhatnak – írja a Kaposvármost. A lap szerint már ezen a hétvégén átadhatják a forgalomnak az érintett szakaszt.

Fotó: Varga György

Mint írják, a szakemberek már a munkálatok utolsó simításait végzik, de még dolgoznak a Balatonszemes és Somogybabod közötti szakaszon. A Balaton felé vezető oldalt épp ezért lezárták, a Kaposvár felől érkezők a Somogytúr–Látrány–Balatonlelle útvonalon kerülhetnek.

Az R67-es útként indult gyorsforgalmi első nagyobb, 33,2 kilométeres szakaszának építése 2017-ben indult és 2019 őszére készült el a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. beruházásban, összesen 65 milliárd forintból. A fejlesztés részét képezte még a kaposfüredi és a látrányi elkerülő. Az előbbit, amely 3 kilométeres, és 8 milliárd forintból készült el, már tavaly decemberben használatba vehették az autósok.

A 10,2 kilométeres látrányi elkerülőt eredetileg csak 2024 februárjában tervezték a forgalomnak átadni, tehát hónapokkal a határidő lejárta előtt készre jelentheti a munkát a kivitelező Strabag. Ennél lényegesebb azonban, ezzel teljessé válhat Kaposvár M7-esbe történő bekötése.

A 67-es út zenélő útként híresült el, miután a Mernye és Mernyeszentmiklós közötti szakasz külső sávjában, mintegy 500 méteren egy bizonyos sebesség mellett, ráhajtva hallható a Republic együttes 67-es út című dallama.