Nem él a teljes inflációkövető áremelés lehetőségével a lakossági bankszámláknál a CIB Bank – olvasható a vállalat közleményében. Azt írták, hogy a lakossági bankszámlát vezető ügyfelek több mint felét nem érinti a bankszámlavezetési díjak emelkedése, miközben a legfontosabb napi tranzakcióknál 10 százalék alatti mértékben nőnek csak a díjak 2024. április 1-jétől.

Nem követi az inflációt a CIB Bank / Fotó: Róka László / MTI

A pénzintézet legfrissebb, februári adatai szerint a lakossági forintbankszámlát vezető banki ügyfelek 53 százalékát semmilyen mértékben nem érinti a bankszámlavezetési díj emelkedése a számlacsomagjukban található és egyéb kedvezmények miatt (amíg teljesítik a kedvezmények feltételeit). Az ECO számlacsaládnál ez az arány eléri a 87 százalékot.

A legfontosabb, mindennapi forinttranzakcióknál – mint az online csatornán indított átutalások, csoportos beszedési megbízások és az állandó átutalások – a tavalyi alatti, egy számjegyű mértékkel emelkednek a díjak. 

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy tavaly az állandó forintátutalási megbízások több mint négyötödét, a csoportos beszedési megbízások hozzávetőleg felét, az online csatornán indított forintátutalásoknak pedig a 68 százalékát díjmentesen végezhették az ügyfelek.

Inflációkövető lakossági bankszámlavezetésidíj-emeléssel az ECO számlacsomagok jóváírási feltételeit teljesítő ügyfeleink nem találkoznak. Ugyanakkor azok is, akik más számlacsomagokkal rendelkeznek, és érintené őket az inflációkövető bankszámlavezetésidíj-emelés, bármikor átszerződhetnek az ECO számlacsomagra

– írta a bank.

Rekordprofitot hozott tavaly a CIB csoport

Több mint háromnegyedével, 63,9 milliárd forintra nőtt tavaly a CIB csoport nyeresége, miközben a mérlegfőösszeg is 3300 milliárd forint fölé emelkedett. A piaci részesedést minden meghatározó szegmensben sikerült növelni.