A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága újabb családbarát intézkedéssel bővítette a palettáját, amikor megnyitotta első munkahelyi bölcsődéjét. Az intézmény – becenevén Böri Bölcsi – a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a fogvatartotti részlegektől teljesen elkülönülő, használaton kívüli épületrészben kapott helyet, amelynek felújítását többségében fogvatartotti munkáltatással végezte el a börtön.

A közel egy évig tartó munkálatok során 57 fogvatartott több mint 23 ezer munkaórában dolgozott

a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak irányításával – tudatta a Világgazdasággal a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztálya. 

Böri Bölcsi
A Böri Bölcsiben összesen 32 gyermeket tudnak fogadni / Fotó: BvOP

A mintegy 290 négyzetméter alapterületű bölcsőde 

  • négy csoportszobával, 
  • öltözőhelyiséggel, 
  • mosdóval és 
  • egy 600 négyzetméteres, modern kültéri játékokkal felszerelt udvarral rendelkezik. 

Az épület felújítását követően a létesítmény a kollégák példaértékű összefogásával még szebbé vált: a csoportszobákat modern, biztonságos bútorokkal és játékokkal rendezték be, de a falra festett mese- és állatfigurák is az intézet egyik dolgozójának kreativitását és kézügyességét dicsérik.

Böri Bölcsi
A Böri Bölcsi felújításán 57 fogvatartott több mint 23 ezer munkaórában dolgozott / Fotó: BvOP

A Böri Bölcsiben 

összesen 32 gyermeket tudnak fogadni.

A kicsikre szakképzett kisgyermeknevelők és dajkák vigyáznak, akik szintén a büntetés-végrehajtási intézet munkavállalói. A bölcsőde maximálisan igazodik a dolgozók munkarendjéhez úgy, hogy a korán kezdők és a későn távozók gyermekeinek is biztosított legyen az elhelyezése. Hétköznapokon reggel 6 órától délután 18 óráig üzemel. További könnyebbség a szülőknek, hogy az intézmény egész évben folyamatosan működik, így a nyári szünetben is végig fogadják a gyermekeket.

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

A beruházás a térségben mintegy 700 új munkahelyet teremt, számos pozícióra várják még a jelentkezőket.