Magyar gazdaság

Szijjártó Péter: meghaladta az egymilliárd dollárt az oroszországi exportunk

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán arról beszélt, hogy sok magyar vállalat épített ki komoly keresletet Oroszországban és megfelelőek a két ország kereskedelmi kapcsolatai.

Magyarország és Oroszország gazdasági együttműködése hosszú és eredményes tradíciókra tekint vissza – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. 

Hungarian Foreign Affairs and Trade Minister Peter Szijjarto in Ankara
Szijjártó Péter: a tavalyi évben is meghaladta az 1 milliárd dollárt az oroszországi exportunk / Fotó: Anadolu via AFP

A tárcavezető közölte: számos magyar vállalat épített ki komoly keresletet Oroszországban, így számos magyar termék iránt van komoly kereslet az orosz piacokon. Most az orosz piacon jelenlévő magyar vállalatok vezetőivel ültünk össze, mivel fontos külgazdasági célkitűzésünk, hogy a szankciók által nem sújtott területeken tovább fejlesszük a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat – tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta,

a tavalyi évben is meghaladta az egymilliárd dollárt az oroszországi exportunk, és a legnagyobb magyar vállalatok, a Mol, az OTP és a Richter oroszországi jelenléte biztonságos érzetet adhat a többi magyar vállalatnak.

A gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban, a víziparban, az egészségügyi iparban és az építőiparban, valamint a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalatok kifejezték készségeiket és szándékaikat, hogy maradjanak a magyar piacon és a kormány ehhez minden szükséges támogatást biztosít – tájékoztatott Szijjártó Péter.

 

Szijjártó Péter orosz együttműködik
Kapcsolódó cikkek