Magyar gazdaság

Kivételes és patinás helyen megnyíló hotellel tér vissza a szállodaüzemeltetéshez az Eventrend

Visszatér a szállodaüzemeltetés területére az Eventrend Group. Ennek első lépése a budapesti Carlton Hotel mostani átvétele. A tervek szerint idén augusztus végétől várják a Carlton Hotel új vendégeit. A magyarországi vendéglátás és rendezvényszervezés területén is meghatározó szerepet betöltő cégcsoport további szállodai terjeszkedést tervez.

A budapesti Carlton Hotel bérleti-üzemeltetési szerződésének aláírásával az Eventrend Group újra elkezdi építeni a hotelüzletágát, a sikeresen működő gasztro- és eventterületek mellett. A cégcsoport vezetői május 15-én írták alá a hosszú távú bérleti szerződést a főváros szívében, a budai vár aljában található, 95 szobás bed & breakfast szálloda teljes körű üzemeltetésének átvételéről.

A hotel kivételes és patinás területen helyezkedik el Budapest belvárosában, így alkalmas lesz városnéző turisták és üzleti vendégek fogadására is / Fotó: Carlton Hotel

 

Különleges helyen nyílik meg a Carlton Hotel

A projekt az Eventrendhez tartozó cégek közül a Kusnyár Gábor partner-holdingvezető által irányított portfólióhoz tartozik majd. Az ügyvezető Sárvári Krisztina, aki korábban két noszvaji és egy ráckevei hotel üzemeltetéséért volt felelős, ugyancsak Kusnyár Gábor irányítása mellett, amíg azokat az Eventrend Group üzemeltette. A hotel kivételes és patinás lokációban helyezkedik el, Budapest belvárosát tekintve minden fontos látnivalóhoz közel, így kifejezetten alkalmas városnéző turisták és üzleti vendégek fogadására is. 

A tervek szerint idén augusztus végétől várják a Carlton Hotel új vendégeit.

Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán külön kiemelte: nagy megtiszteltetés számukra, hogy a külföldi, több szállodával rendelkező tulajdonosi kör a korábbi nemzetközi üzemeltető után a tisztán hazai tulajdonú Eventrend Groupban talált megfelelő hosszú távú partnerre.

Jó döntés volt az idején kiszállni

Az Eventrend Group, ahogy a Világgazdaság is megírta, a 2022-es energiaválság okozta kezelhetetlen rezsiköltségek következtében függesztette fel a szállodai üzemeltetéseket. Úgy döntöttek, hogy az energiapiac rendeződéséig a cégcsoport működésének középpontjába a vendéglátás és a rendezvényszervezés kerül, amely két stabil működési területe az Eventrendnek. Döntésüket gazdasági eredményeik igazolták, hiszen – a szállodai portfólió nélkül is – a tavalyi évben közel 21 milliárd forintos nettó árbevételről adtak hírt.

További bővülés a terv

Az Eventrend Group több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. A cégcsoporthoz 31 projekt tartozik, és több mint 800 munkavállalót foglalkoztat. Az Eventrend Grouphoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között 

  • a Gundel étterem, 
  • a New York kávéház, 
  • a Centrál kávéház, 
  • a Spoon the boat, 
  • a Főőrség kávéház, 
  • a Városliget Café, 
  • a Séf Asztala, 
  • a Symbol, 
  • a Groupama Aréna
  •  és a Müpa cateringszolgáltatása, 

emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is. A cégcsoport alapító-tulajdonosai a közeljövőben a szállodai üzletáguk további bővítését tervezik.

 

Eventrend Group Kusnyár Gábor fontos látnivaló hotel
Kapcsolódó cikkek