BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
5. Debrecziner Gourmet Fesztivál

Gourmet fesztivál: Debrecenbe mentek a sztárséfek

Három napig Debrecenben adnak ízelítőt az ország legkiválóbb éttermei és séfjei az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Debrecziner Gourmet Fesztiválon, ahol megmutatják, milyen magaslatoknál tart most a gasztronómia csúcsa Magyarországon. A nagyerdei gasztronómiai csúcstalálkozót kezdetben az ország legjobb éttermei között jegyzett, Michelin-ajánlással is elismert Ikon szervezte, 2018 óta pedig a város saját eseménye.

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak a pénteken délután kezdődő és vasárnapig tartó 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

Debrecen
Debrecziner Gourmet Fesztivál: a tavalyi rendezvény is közönségsiker volt, idén még további attrakciókkal készülnek / Fotó: Molnár Péter / Hajdú-Bihari Napló

Idén már 34 kiállítóval hirdették meg a debreceni gasztronómiai fesztivált, amelynek közönségét tavaly az erdő, idén a négy elem, a tűz, a levegő, a víz és a föld ihlette fogások várják. A debreceni gasztronómiai fesztivál célja kezdettől az volt, hogy 

ne csak a helyi erőket, a város és környékének legjobb éttermeit vonultassák fel, hanem betekintést nyújtsanak a vendégeknek a budapesti és az országos top éttermek, a minőségi gasztronómia kínálatába

– mondta a Világgazdaságnak Thür Ádám, az Ikon étterem séfje, a Debrecziner Gourmet Fezstivál szakmai vezetője. Az Ikon révén Debrecen már 2022-ben felkerült a magyarországi és a nemzetközi gasztronómiai térképre, az étterem elsők között kapott Michelin-tányért, idén pedig ismét beválogatták a Dining Guide Étteremkalauzban a legjobb tíz vidéki étterem közé.

Michelin-kalauz: itt a friss magyar lista, még több éttermet ajánlanak és a legtöbbet vidéken

Tizennégy magyarországi étteremmel bővült a lista, miután hetvenöt ajánlott hely szerepel a Michelin Guide Hungary 2023 névsorában, amelyet ma hoztak nyilvánosságra. Az ajánlott helyek közül 28 Budapesten, 47 pedig a fővároson kívüli városokban, településeken és falvakban található. Csillag nem veszett el, mindenki megtartotta, de senki sem gyarapította a csillagok számát, a szigligeti Villa Kabala viszont zöld csillaggal került be az éttermi kalauzba.

A helyi kiállítók mellé évről évre több top éttermet és sztárséfet látnak vendégül a szervezők Debrecenben, tudván, hogy a városi közönségnek érdemes ízelítőt adni, mert szívesen utaznak Budapestre és más városokba is kulináris élményekért. 

Idén több neves, Michelin-csillagos séfet is sikerült Debrecenbe csábítani.

Fellép és főz a fesztiválon például 

  • Balog Szabolcs, a Bocuse d’Or magyar válogatójának ezüstérmese, a derecskei Alma étterem séfje,
  • érkezik Michelin-csillagos séf is Tiago Sabarigo személyében a budapesti Essencia étteremből, 
  • és részt vesz a 8. Debrecziner Gourmet fesztiválon a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a Mák séfje, akit épp most igazolt le a Lidl a többszörösen Michelin-csillagos Széll Tamás helyére.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy a futballrajongóknak is különleges környezetet kínálhat, hiszen a nyitónap estéjén van a labdarúgó-Európa-bajnokság nyitó mérkőzése, és szombaton a Magyarország–Svájc csoportmérkőzés.

A futballrajongókat szurkolói sziget és óriáskivetítő várja, a szervezők így nem vendégeket veszítenek, hanem épp hogy különleges élményekre vágyó látogatókat nyernek az Eb-vel. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.