BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest, 2024. június 17.Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b) a központi toborzó iroda és a haditechnikai show-room megnyitóján a Bálna Honvédelmi Központban 2024. június 17-én. A miniszter bejelentette, hogy „Szeretem, megvédem!” szlogennel indít toborzókampányt a területvédelmi ezredbe a Magyar Honvédség.MTI/Bruzák Noémi

Toborzást hirdetett a magyar honvédelmi miniszter

Tartalékos toborzást hirdetett a honvédelmi miniszter Magyarországon. Hazánkban már 7 tartalékos ezred működik a hivatásos katonák mellett. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a tartalékosoknak évi egy hét kiképzésen kell részt venniük, ezért évi bruttó 600 ezer forintot kapnak.

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk. A területvédelmi tartalékos állomány nagy értéket ad hozzá a haderőhöz, és rajtuk keresztül egyre többen megismerik a honvédséget – mondta a honvédelmi miniszter az M1-nek

Budapest, 2024. június 17.Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b) a központi toborzó iroda és a haditechnikai show-room megnyitóján a Bálna Honvédelmi Központban 2024. június 17-én. A miniszter bejelentette, hogy „Szeretem, megvédem!” szlogennel indít toborzókampányt a területvédelmi ezredbe a Magyar Honvédség.MTI/Bruzák Noémi
toborzás
tartalékos ezred
Honvédelmi Minisztérium
Szeretem, megvédem! néven indít toborzási programot a Honvédelmi Miniszérium / Fotó: Bruzák Noémi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kifejtette: a területvédelmi tartalékosok komponensét néhány éve alakították ki és fejlesztik a Magyar Honvédség keretein belül. 

Tavaly a korábbi kettő mellé további öt ezredet hoztak létre, és önálló parancsnoksággal látták el 

– tette hozzá. Amíg a legmodernebb fegyverekkel felszerelt hivatásos katonáink bázisokon állomásoznak az ország különböző pontjain, a hét tartalékos ezredünk kapillárisszerűen behálózza az országot. A könnyűfegyverzettel felszerelt területvédelmi tartalékosok kiegészítik és segítik a hivatásosok feladatait – magyarázta a miniszter.

Tartalékosokat toboroz a Magyar Honvédség az orosz-ukrán háború miatt – pénzjutalmat kínálnak

Toborzókampányt indít a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség, mivel Európa békés élete felborult, az orosz-ukrán háborúban a nagyhatalmak "diktálják a tempót". A területvédelmi tartalékosok a szerződés aláírásakor bruttó 150 ezer forint szerződéskötési díjat kapnak, és egyéb pénzbeli utalások is járnak nekik.

A Szeretem, megvédem! elnevezésű területvédelmi tartalékos kampányban helyben toboroznak katonákat, akik lakóhelyük közelében megkapják az alapkiképzést, és azzal a feladattal bízzák meg őket, hogy a közvetlen környezetük védelmére készüljenek mindenféle formában – ismertette a részleteket a miniszter.

Hozzátette: 

a tartalékos ezredekbe 18 és 65 év közöttiek, férfiak és nők egyaránt jelentkezhetnek, alapkiképzést kapnak, és egy évben legalább egy hétre behívják őket fenntartó kiképzésekre, gyakorlatokra.

A tárcavezető a tartalékosok anyagi juttatásairól elmondta, hogy az új ajánlati csomaggal évi bruttó 600 ezer, azaz havi 50 ezer forintot kapnak az alapkiképzés után, a szerződéskötési díj bruttó 150 ezer forint, és bruttó 500 ezer forint az ajánlási bónusz, ezt akkor kapja meg a tartalékos, ha az általa toborzott új tag elvégzi az alapkiképzést.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.