Világgazdaság

Gyurcsány "béna kacsa" vagy tehertétel lesz pártja számára - véli a Reuters

A Magyarországot 2002 óta kormányzó koalíció vége ténylegesen a gazdasági reformok végét és a politikai instabilitás időszakát jelzi - írta a Reuters brit hírügynökség az SZDSZ-nek a koalícióból való kilépéséről szóló hétfői tudósításában.

Mindez olyankor történik - állapította meg a Reuters -, amikor a magyar pénzeszköz és az államkötvények amúgy is sebezhetővé váltak. Jóllehet a szocialisták fogadkoztak, hogy a továbbiakban is támogatják a miniszterelnököt, a kormánykoalíció felbomlása megpecsételheti Gyurcsány Ferenc sorsát, aki a legjobb esetben "béna kacsa" lesz miniszterelnöki tisztségében, legrosszabb esetben pedig tehertétel pártja számára - véli a brit hírügynökség.

Az AP amerikai hírügynökség azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy Gyurcsány Ferenc kisebbségi kormányt vezet majd a 2010-es választásokig.

Kormányválság változások az egészségügyben BKV Külföldi lapvélemények Bűnügyek kormányátalakítás Accor szponzoráció KKV aloldal Botrányok a politikában Egyesült Államok Pekingi olimpia Korábbi konferenciák Tudomány - Kultúra infokommunikáció