A játékvezetők a tavalyi 575 fontos (171 ezer forintos) meccsenkénti tiszteletdíjuk után most 1000 fontra tartanának igényt, ám a szövetség legfeljebb 3 százalékkal lenne hajlandó megemelni a bérüket. Az SSFRA, a felnőtt bajnokságokban ténykedő játékvezetők szervezete sztrájkot helyezett kilátásba.

Készek vagyunk arra, hogy kiálljunk magunkért és megtegyünk mindent, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelő megoldást érjünk el - írta a török-magyar meccsen Gera Zoltánt jogtalanul kiállító Stuart Dougal, az SSFRA vezetője. Az ominózus Eb-selejtezőn rettenetesen fújó játékvezetőnél a szervezet néhány tagja még szókimondóbb volt.

A szövetség nem vesz komolyan minket - mondta egy játékvezető. Majd hozzátette: az biztos, hogy megdöbbentő eseményeknek nézünk elébe, és attól tartok, hogy a Setanta tévécsatorna, amely óriási pénzeket fizet a bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogáért, nem neveti majd el magát az események láttán. Mindenki készüljön fel arra, hogy amennyiben nem gondolja át jelentősen a díjazási stratégiáját a szövetség, szombaton aligha játszanak bajnokikat Skóciában