Világgazdaság

Serena nyerte a testvércsatát

Serena Williams két rövidítéses játszmában, 2 óra 25 perc alatt nyert testvére, Venus ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében.

Venus az első felvonásban két, a másodikban nyolc szettlabdát szalasztott el. „El sem akarom hinni, hogy nyertem. Az döntött, hogy jobban bírtam a szoros végjátékot” – jegyezte meg Serena.

A férfiak késő éjszakába nyúló mérkőzésén a világelső Rafael Nadal pályafutása során először jutott be a US Open elődöntőjébe. A spanyol olimpiai bajnok helyi idő szerint 2 óra 11-kor emelhette magasba öklét, miután szetthátrányból  fordítva magabiztosan verte a közönségkedvenc Mardy Fish-t. Nadal a folytatásban az élete első Grand Slam-elődöntőjére készülő skót Andy  Murrayvel találkozik, aki ugyancsak négy játszmában lépett túl a 23 meccs óta veretlen argentin Juan Martin del Potrón.

Férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.) – Fish (amerikai) 3:6, 6:1, 6:4, 6:2
Murray (brit, 6.) – Del Potro (argentin, 17.) 7:6 (7-2), 7:6 (7-1),  4:6, 7:5
Nők, negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 4.) – V. Williams (amerikai, 7.) 7:6 (8-6), 7:6  (9-7)
Szafina (orosz, 6.) – Pennetta (olasz, 16.) 6:2, 6:3
Jankovic (szerb, 2.) – Bammer (osztrák, 29.) 6:1, 6:4
Gyementyjeva (orosz, 5.) – Schnyder (svájci, 15.) 6:2, 6:3
Az elődöntő párosítása: Jankovic – Gyementyjeva, S. Williams – Szafina

Mikrofon az edzőn
A profi női teniszezők edzői a jövő évtől kezdve játszmánként egy alkalommal már a pálya széléről is adhatnak tanácsot tanítványuknak a WTA Tour versenyein. A hírt Larry Scott, a hölgyek profi viadalait szervező WTA ügyvezetője jelentette be a US Open helyszínén. A döntés hosszú egyeztetés után született meg és végül elsősorban azért, hogy a tévénézők közelebb kerülhessenek a sportág kulisszatitkaihoz. A trénereknek ugyanis bele kell egyezniük abba, hogy a ruhájukra mikrofont tegyenek. Az új szabály szerint az edzők akkor is beszélhetnek játékosukkal, ha az ellenfél sérülés vagy betegség miatt orvosi szünetet kér.

negyeddöntők US Open Serena Williams Nadal tenisz