Világgazdaság

Szűk esztendő a biztosítóknál

Az életbiztosítások tavalyi visszaesése után a vagyonbiztosítási szektor is lelassulhat az idén a gazdasági válság miatt – nyilatkozták lapunknak szakemberek. 2009-ben várhatóan kevesebb új lakás és autó talál gazdára, ezért az otthonbiztosítások és a cascók száma is csökken, és a lakáshitelekhez kapcsolódó életbiztosítások piaca is szűkül.

Az idei év leginkább csak a klasszikus élet- és az egészségbiztosítások piacán hozhat némi felfutást, emellett a vállalati vagyon- és a viszontbiztosítások díjai emelkedhetnek. A biztosítók helyzetét tovább súlyosbítja a fokozódó árverseny és az egyre költséghatékonyabb működés kényszere. Ez utóbbi egyébként a direkt biztosítókat juttathatja versenyelőnyhöz.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Autók Devizakereskedőknek GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Politikai közvélemény-kutatások orosz-ukrán gázvita Felmérések biztosító autóipar vagyon Elemzői vélemények Bűnügyek A KSH jelenti Reklám és Média Részvénypiacok A Madoff-csalás Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek KKV aloldal Termelésleállások a gázhiány miatt Befektetési lehetőségek Vaskerék BÉT infokommunikáció Fidesz-ügyek életorosz-ukrán gázvita