Világgazdaság

Keller: a kormány a hiányt minden körülmények között 3 százalék alatt kívánja tartani

A kormány az államháztartási hiányt minden körülmények között a GDP 3 százaléka alatt kívánja tartani - jelentette ki egy kérdésre Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az idei évre vonatkozó prognózisban továbbra is 3-3,5 százalékos visszaeséssel számol a kormány - mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy természetesen ez az előrejelzés kockázatokat tartalmaz.

A múlt év első negyedévében az államháztartás pénzforgalmi hiánya meghaladta az 500 milliárd forintot - felelte egy kérdésre Várfalvi István. A szakállamtitkár kifejtette: az idei év második felében valósul meg a tervezett 210 milliárd forintos kiadáscsökkentési csomag, s ennek alapján teljesíthető a 2009 egészére jelzett 730,6 milliárd forintos államháztartási deficit.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) Lendvai Ildikó kormányUniCredit Jelzálogbank Zrt. GDP turizmus OPEC Orbán Viktor hiány Bokros Lajos Panasonic South-East Europe Kft. A szociális és adórendszer átalakítása Keller Élelmiszerpiac utazás Európai Unió UniCredit Jelzálogbank Zrt.