Világgazdaság

Zuschlag is megdöbbent a nyomozók hanyagságán

Magát Zuschlag Jánost is megdöbbentette, hogy mennyire lazán vették a Bács-Kiskun megyei – kecskeméti - rendőrök a politikus és társai ellen folytatott nyomozást.

Magát Zuschlag Jánost is megdöbbentette, hogy mennyire lazán vették a Bács-Kiskun megyei – kecskeméti - rendőrök a politikus és társai ellen folytatott nyomozást - írja cikkében a baon.hu

Erre lehet következtetni abból, amikor szóba került ma (kedden) a tárgyalóteremben egy lehallgatott telefonbeszélgetés. Itt Zuschlag arról beszélt a vonal másik felén lévő személynek, hogy „a rendőrség ku....a korrektül áll az ügyhöz”.

Ezt a mondatot nem volt hajlandó kommentálni ma a bíróságon a politikus. Ugyanakkor hozzátette, hogy: a rendőrség nem merítette ki azokat a lehetséges eszközöket, amelyek egy ilyen nyomozásnál a rendelkezésére állnak. Például másfél év után kezdtek tárgyi bizonyítékokat keresni a nyomozók.

A Fodor Endre tanácsvezető bíró által ismertetett beszélgetések során többször is elhangzik utalás arról, hogy Zuschlag János az ügy miatt kapcsolatba lépett a Belügyminisztériummal. Az elsőrendű vádlott azonban ismét kijelentette, ezzel a témával kapcsolatban nem kíván vallomást tenni.

Az elsőrendű vádlott elismerte, az volt a szándékuk, hogy megsemmisítenek MSZP-re vonatkozó kényes dokumentumokat, illetve több, az egyesületekkel kapcsolatos anyagot.

Fodor Endre bíró kijelentette, számára úgy tűnik, Zuschlag János igyekezte "instruálni" a tanúkat. Az elsőrendű vádlott elismerte, előfordult, hogy "összenézte" a vallomásokat, egyeztetésre azonban nem került sor, csupán bizonyos dolgokat igyekezett "beleszugerálni" például az ügy ötödrendű vádlottjába, Krausz Csabába.

Egy felolvasott beszélgetésben Zuschlag János arra figyelmeztette Krausz Csabát, hogy amennyiben meghallgatása során meggyanúsítják, tagadja meg a vallomástételt, "ne kezdjen egyéni akcióba", s ha szükség lesz rá, kap ügyvédet.

Zuschlag János a lehallgatási jegyzőkönyvek kapcsán sem tudta felidézni, mikor találta ki, hogy a szabálytalanságok elkövetésével Kisbaranyi Lászlót vádolják vallomásaikban. (Kisbaranyi László kiskunhalasi lakos végezte egy ideig az egyesületek könyvelését, részt vett az egyesületekkel kapcsolatos munkálatokban, de 2004-ben meghalt.)

szocialista rendőrség védekezés MSZP zuschlag jános Bács-Kiskun megye lehallgatások nyomozók