Világgazdaság

Összefog az atlétika és a felsőoktatás

A Budapesti Gazdasági Főiskola és a Magyar Atlétikai Szövetség együttműködési megállapodást írt alá a mai napon, mely az egész magyar atlétika érdekét szem előtt tartva biztosít lehetőséget a felsőoktatásban a sportág legújabb módszertani és gyakorlati eredményeinek hasznosítására, ezáltal is növelve a BGF sokszínűségét, vonzerejét. A megállapodás segíti ugyanakkor az élsportolók továbbtanulását és hozzájárul civil egzisztenciájuk megteremtéséhez.

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) között ma létrejött példaértékű együttműködés célja, hogy a kiemelkedő eredményt elért atlétikai versenyzők számára továbbtanulási lehetőséget nyújtson, valamint kiszélesítse a BGF hallgatóinak sportolási lehetőségeit és biztosítsa egyben a főiskola sportszakembereinek szakmai továbbképzését.

„Ez a hazánkban egyedülállónak nevezhető összefogás előtérbe helyezi az egészségmegőrzést és rekreációt, mely a kor kihívásainak megfelelően egy eltérő profillal rendelkező intézmény, mint a Budapesti Gazdasági Főiskola számára is fontos szempont kell, hogy legyen” – mondta el Sándorné Dr. Kriszt Éva, a BGF rektora az ünnepélyes aláírás alkalmából.

„A frissen megkötött együttműködés a Magyar Atlétikai Szövetség sportolói életút programjának szerves részét képezi, hiszen különösen fontosnak tartjuk, hogy a versenyzői pályafutás fenntartása és a kiemelkedő eredmények elérése mellett a civil egzisztencia megalapozása, megteremtése is biztosított legyen sportolóink számára” – tette hozzá Gyulai Miklós, a MASZ elnöke.

atlétika Budapesti Gazdasági Főiskola Magyar Atlétikai Szövetség