Világgazdaság

Létszámstopot rendelt el Bajnai az államigazgatásban

Létszámstopot rendelt el az államigazgatásban a miniszterelnök. A jövő évi válságköltségvetés miatt az önkormányzatoknak is meg kell húzniuk a nadrágszíjat, de nem fognak fűnyíróelvszerűen kaszabolni - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök Debrecenben, Kósa Lajos (Fidesz) polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Szollár Domokos kormányszóvivő elmondta: ez azt jelenti, hogy a megüresedő állásokat sem lehet betölteni - számol be a klubradio.hu az MTI alapján.

A létszámstop értelmében megbízási szerződéssel sem lehet feladatokat kiszervezni a minisztériumokból, illetve a háttérintézményekből. A létszámstop nem vonatkozik a rendőrségre, a Magyarország 2011-es EU soros elnökségéhez kapcsolódó feladatokat végző szakemberekre és az uniós foglalkoztatási projektekben dolgozókra sem - közölte Szollár Domokos.

Richter Gedeon Nyrt. Bajnai Gordon K&H Bank Zrt. európai parlamenti választás Almássy Kornél Cashline Kft államigazgatásMagyar Telekom Nyrt. Barcza György MSZP-ügyek Magyar Telekom Nyrt. létszámstop