Világgazdaság

Újabb biztosító fizet kárpótlást a túlzott díjtételek miatt

Újabb holland biztosító, az Aegon állapodott meg fogyasztóvédelmi csoportokkal, hogy kárpótlást fizet ügyfeleinek túlzott díjtételek felszámítása miatt.

A holland felügyeleti hatóság vizsgálata még 2006-ban megállapította, hogy a biztosító a befektetéshez kapcsolt biztosítási termékek közül többnél a befizetett díjak jó részét nem befektetésekre, hanem működési költségekre és jutalékokra költötte.

A hatóság azt is felrótta a biztosítónak, hogy bizonyos termékeknél nem adott megfelelő információkat.

A megállapodás költsége előtt számítva 250 millió euró, de az ügylet az Aegon hétfői közleménye szerint nem fogja jelentősen befolyásolni az idei eredményeket, mivel a csoport már gondoskodott megfelelő tartalékról.

Az Aegon a nagy holland biztosítók közül utolsóként állapodott meg a kárpótlásban a fogyasztóvédőkkel. Hasonló egyezségre jutott az elmúlt egy évben az INF, az SNS Reaal, a Fortis korábbi hollandiai biztosítási érdekeltsége, az ASR, valamint a brit Avivához tartozó Delta Lloyd.

Autók BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés Audi Hungaria Motor Kft. Aegon Biztosító OTP Goldman Sachs A szerkesztő ajánlja NFÜ biztosító autóipar Hitelek: lakás Fodor Gábor General Motors autó repülés Részvénypiacok Európai Parlament VPOP A szociális és adórendszer átalakítása Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt fogyasztási cikkek RBS Alkotmánybíróság Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac A munka világa kártételek T-Csoport Kóka János Microsoft Szakszervezet - Érdekképviselet Opel Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Mol George W. Bush Európai Unió Aegon biztosítás HospInvest fizetésFolyószámla Gazprom infokommunikáció retkes attila Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés