Világgazdaság

Játékgyár készítheti az új Trabantot - Fotó

A Trabant jogait 2007-ben vásárolta meg a Herpa játékgyár. A cég most a frankfurti autószalonon mutatja be új Trabant-koncepcióját, amihez 2012-is szeretne befektetőket találni.

A Kelet-német autócsoda újjászülethet, ha a Herpának sikerül felkeltenie az érdeklődést a prototípussal frankfurti autószalonon.

Az elképzelése szerint az új Trabant elektromos üzemű lesz, mozgását a tetőre szerelt napelemek segítik majd. Így akár 120 kilométer/órára is gyorsulhat az új Trabant.

Az egy tonnánál kisebb kocsi a gyártó közlése szerint 250 kilométert tehet meg egy feltöltéssel, az akkumulátort az IAV Automotive Engineering szolgáltatja – tudósít a The Register.

A Herpa – amelynek székhelye az eredeti gyárhoz hasonlóan Szászországban található – az eredeti design számos elemét megtartotta és a tervek szerint 3-4 millió forintnak megfelelő összegért forgalmazná a Trabit. A cég nem közölte, milyen eladási adatokat vár a Trabant nT típusjelű modelltől, de közölte: az új modellre nem kell majd tíz évet várni.

Richter Gedeon Nyrt. Trabant Bogsch Erik Vodafone OTP Költségvetési Tanács Goldman Sachs concorde A szerkesztő ajánlja EGIS Nyrt. Raiffeisen autó gyár MSZP-ügyek Yahoo Lamperth Mónika Demszky Gábor Sólyom László oep tömegközlekedés