Világgazdaság

Újabb 32 milliós végkielégítés a BKV-nál?

Harminckétmillió forint végkielégítést vehetett fel Olti Ferenc, a BKV tavaly októberben menesztett vezérigazgató-helyettese – írta a Magyar Hírlap.

Olti Ferenc 2007 tavaszán került a közlekedési társasághoz, amikor Antal Attila korábbi vezérigazgató intézkedésére háromról öttagúra növelték a vezérhelyettesek számát. Feladata a 4-es metró DBR Projekt Igazgatóság vezetése volt. Munkáját 2008 októberéig végezte, egy hónappal azután mentették fel, hogy Kocsis István a BKV élére került.

Korábban a Fidesz kezdeményezte Balogh Zsolt, a BKV általános vezérigazgató-helyettese felmentését, és a legfőbb ügyészhez fordult a BKV volt humánpolitikai igazgatójának ügye kapcsán azután, hogy kiderült: prémiumokkal együtt mintegy 100 millió forint végkielégítést kapott Szalainé Szilágyi Eleonóra, aki ezután továbbra is a társaságnál dolgozott havi bruttó 4 milliós fizetésért.

Bár alig egy évig volt a BKV stratégiai igazgatója tavaly áprilisi távozása után Bosnyák Gyula is gigantikus összeget, 39 millió forintot kapott.

Lapinformáció szerint a BKV 2007 januárjától mostanáig egymilliárd forintnál is többet fizethetett ki végkielégítésekre a 800 elbocsátott munkatársnak és a menedzsment távozó tagjainak.

BÉT - Napi események Nissan Magyar Nemzeti Bank (MNB) KSH Pénzügyi és gazdasági válság turizmus A szerkesztő ajánlja Cégjog BKV EGIS Nyrt. Ford forintárfolyam influenza Apple Citigroup Ficsor Ádám Toyota Google Inc. MSZP-ügyek Yahoo Jobbik-ügyek A munka világa MÁV-Start utazás Opel Siemens végkielégítések OltiCégjog ERSTE AG DTZ Kocsis tömegközlekedés Környezettudatos életmód