Világgazdaság

A munkanélküliség a kilábalásunkat fenyegeti

A magyar gazdaság növekedésére a legfenyegetőbb veszélynek a magas munkanélküliséget tartja a Quaestor elemzője

Bár bizonyos jelekből, megjelent gazdasági mutatókból arra lehet következtetni, hogy a a világgazdaságban elérte a mélypontot, és megindulhat a növekedés, a következő időszakban az egyik legnagyobb kockázatot a várható emelkedése jelentheti, mind Magyarországon, mind a fejlett gazdaságokban - mondta Háda Bálint, a QUAESTOR pénzügyi csoport vezető elemzője sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Az elemző a növekedés másik kulcstényezőjének a hitelezés beindulását nevezte meg, ezen a téren véleménye szerint egyelőre nem látszik javulás.

Háda Bálint szerint a munkanélküliségi ráta Magyarországon akár 11-12 százalékra nőhet a következő hónapokban. A kamatszinttel kapcsolatban úgy vélekedett: nem biztos, hogy a Magyar Nemzeti Banknak az idén lesz lehetősége tovább csökkenteni a kamatot, a forint árfolyamában pedig gyengülésre számít az elemző.

Háda szerint a közelmúlt forinterősödésének hátterében a kedvező nemzetközi hangulat áll, és az OTP részvényeit eladásra ajánlja. Erről többet itt olvashat

munkanélküliség gazdasági válság háda bálint Quaestor