Világgazdaság

A szlovákoknak tetszett Bajnai cikke - De mit szól Orbán?

Nagy visszhangot váltott ki a magyar kormányfő cikke, amelyet hétfőn a pozsonyi Sme és az Új Szó közölt – írja a Népszabadság Online.

A Népszabadság megkeresésére Brano Ondrus, a pozsonyi kormányhivatal kommunikációs igazgatója azt válaszolta, hogy Robert Fico nem kívánja kommentálni magyar partnerének javaslatait.

Rudol Chmel, a szlovák-magyar kulturális és politikai kapcsolatok szakértője a Népszabadságnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy hosszú idő után végre akadt felelős politikus, aki tárgyilagos leltárt készített a magyar-szlovák kapcsolatok jelenlegi állásáról, és felvázolta az előrelépés, valamint a kölcsönös bizalomerősítés lehetőségeit - írja a nol.hu.

A hírportálok látogatóinak nagy többsége ugyancsak kedvezően fogadta a cikket. Sokan viszont hozzátették: Bajnai feltehetően már nem sokáig lesz kormányfő, ezért inkább arra lennének kíváncsiak, hogy mit mond Orbán Viktor.

Ján Slota, az SNS elnöke ugyanakkor felszólította a szlovák külügyminisztert: diplomáciai jegyzékben szólítsa fel Bajnait arra, hogy kérjen bocsánatot kijelentéseiért, amelyekkel megsértette a szlovák állampolgárokat és ismételten kísérletet tett Szlovákia belügyeibe való beavatkozásra - írja a bumm.sk.

fogadtatás Bajnai visszhang közvélemény Slota Szlovákia levél Fico