Világgazdaság

Akár még a csokipapír után is lehet betétdíjat szedni

Ötforintos környezetvédelmi betétdíjat számol fel az egyik nagy áruházlánc a legtöbb italtermék árára.

Milyen haszna származik egy nagyáruháznak abból, hogy néhány forintos betétdíjat vezet be az italok árába? A Környezetvédelmi Minisztérium főosztályvezető-helyettese az InfoRádiónak a többi mellett  azzal indokolta a lépést, hogy a vásárlók által visszaszolgáltatott hulladéknak is van értéke, amely meg is haladhatja a visszavételre felállított rendszer költségeit.

Borsányi-Bognár Levente hozzátette: megéri a betétdíj bevezetése, hiszen az nem költségvetési bevétel, vagyis a pénz az áruháznál marad. Csak akkor kell visszaadnia, ha a vásárló visszaviszi a betétdíjas terméket - hangsúlyozta a főosztályvezető-helyettes.

Az persze kérdéses: az 5 forintos összegért hányan veszik a fáradságot, hogy leadják a palackokat.

Hozzátette: gyakorlatilag bármilyen termékre lehet betétdíjat szedni, akár még a csokipapírra is.

Autók BÉT - Napi események GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság KK - HR szakoldalak kutatás áruház Bajnai Gordon turizmus British Petrol Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja Cégjog BKV betétdíj Vállalati jelentések forintárfolyam Felmérések autóipar Elemzői vélemények Surányi György AXA Bank Europe Hitelek: lakás oktatás autó repülés Reklám és Média termékBÉT - Napi események vásárlók A szociális és adórendszer átalakítása fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek A Madoff-csalás Élelmiszerpiac Kapolyi László utazás GDP-adatok Befektetési lehetőségek Vaskerék EU aloldal biztosítás Tudomány - Kultúra Telenor infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek