Világgazdaság

Íme, a Magyar Termék Nagydíj idei győztesei

Negyvenegy pályázat összesen harminchét nagydíjat kapott az idei Magyar Termék Nagydíj pályázaton. Az eltérés oka, hogy nyolc pályázat négy összevont kitüntetést érdemelt ki.

Az elismeréseket az elmúlt héten osztották ki Budapesten. Az idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Eximbank Zrt., az Industorg-Védjegyiroda Kft., az ITD Hungary Zrt., a Mehib Zrt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Terc Kft. és a Tüv–Süd Kermi Kft. a pályázatot, amelynek elsődleges célja a minőségtudatos szemlélet elterjesztése, amely ugyanakkor a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti.

A civil kezdeményezésű pályázat célja, hogy az emblémájával ellátott termékek és szolgáltatások kifejezzék az előírt és önként vállalt gyártói, forgalmazói garanciákat a fogyasztók és felhasználók előtt.

A globális gazdasági válságból a kivezető út két fontos alternatívája az innováció és az aktív minőségpolitika alkalmazása – vallják a pályázat kiírói. E gazdasági szervezetek kezdeményezéseinek és a minőséggel kapcsolatos kormányzati intézkedéseknek az a céljuk, hogy Magyarország lakói az teljes jogú polgárai legyenek a lehetőségek és az életminőség szempontjából is.

Egy olyan jövő mellett köteleztük el magunkat, amelyben a versenyképesség fő hajtóereje a tudás, az innováció, a minőség. Együttesen kell tenni azért, hogy a megbízható, kiemelkedő minőségű termék és szolgáltatás győzzön az értéktelenség felett – hirdetik a kiírók mellett a pályázat szakmai támogatói: a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági, az Önkormányzati, a Szociális és Munkaügyi, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.


 

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ITD Hungary Tüv-Süd Kermi Mehib Magyar Termék Nagydíj