Világgazdaság

Quaestor: Ha OTP-papírja van, adja el!

Bár a váratlan, egy százalékpontos kamatvágás utólag - szerencsés módon - helyesnek bizonyult, most úgy tűnik, hogy a jegybanknak ebben az évben már nem lesz lehetősége a most nyolc százalékos irányadó ráta mérséklésére - jelentette ki egy mai háttérbeszélgetésen Háda Bálint, a Quaestor csoport vezető pénzügyi elemzője.

A forint elmúlt hónapokban produkált erősödését pedig inkább a kedvező nemzetközi hangulatnak, és nem a magyar gazdasági fundamentumoknak tulajdonítják a Quaestor szakértői, így véleményük szerint - amennyiben romlik a befektetői hangulat - nagy valószínűséggel újabb forintgyengülésnek nézünk elébe.

Ami pedig a tőzsdét illeti: az OTP papírjait eladásra ajánlja a Quaestor, hiszen az utóbbi hetek emelkedését szintén a befektetői optimizmus indokolja, és az egyébként jó fundamentumok önmagukban már nem elegendőek a további dráguláshoz.

A Quaestor kedvence a hazai részvények közül továbbra is az Egis: ám nagy árfolyamemelkedésre a kisebbik gyógyszerpapírtól sem lehet számítani, ezért csökkentésre ajánlják a részvényt.

Háda szerint a magyarországi 11-12 százalékra nőhet a következő hónapokban, és bár a világgazdaság recessziója úgy tűnik, elérta a mélypontot, a legnagyobb kockázatot mindenhol a növekvő munkanélküliség jelenti. Erről többet itt olvashat

Egis OTP háda bálint Quaestor