Világgazdaság

Új korszakba lép a Csillag Áruház - Ilyen lesz a látvány!

A kereskedelmi szempontból lebénult belváros végre újra mozgásba lendülhet. Új fejlesztések kezdődnek a környéken és lassan életre keltik a belvárost. Az első lépés a Csillag Áruház felújítása és újra megnyitása lesz. Az első szinten egy kisebb Tesco Expressz nyílik, és ezzel elsőként tör be a belvárosi negyedekbe egy nagy áruházlánc. Emellett az áruházban nyílik majd egy kávézó is, amely a régi Ostende kávéház tradícióját örökli majd tovább.

A Csillag Áruház a Rákóczi út 20-22. szám alatt áll - egyelőre még üresen. A környék sem mondható virágzónak, a Nagykörúton belül az emberek többsége csak átutazik. Ám ez az elszomorító helyzet most változni látszik. Hamarosan több fejlesztés is kezdetét veszi a környéken, ezek közül az első a Csillag Áruház átalakítása.

A Csillag Áruház 2007. áprilisában talált vevőre, azóta készülnek a felújítási tervek. Az első és második szint összesen 2530 négyzetméter, melyből 1000 négyzetméternyi pincehelyiséget a tulajdonosok visszaadnak a lakóknak. A földszinten egy 400 négyzetméteres Tesco Expressz nyílik majd, a fennmaradó terület egy része pedig egy kávéháznak ad majd otthont.



A Tesco Expressz egy új üzlettípus, amelyet modern kis közért lehetne jellemezni. A belvárosban ez lesz az első boltja egy nagyobb áruházláncnak, amely remények szerint segít majd fellendíteni Budapest belvárosi kereskedelmét.



Az épületet kívülről burkoló portálok átépítésre kerülnek, így ismét érvényesülhet az épület eredeti, díszes homlokzata.
A Csillag Áruházban nyíló kávézó a tervek szerint a századfordulós Ostende kávéház utódja lesz majd. Az Ostende az irodalmi és zenei élet egyik központja volt: Nyugatos írók találkozóhelyéül, a kabaré megszületésének színteréül és a Rádió Budapest és Telefonhírmondó központjául is szolgált.

Retró: nézze meg, milyen volt egykor a Csillag Áruház műszaki osztálya

Jaksity György Tesco Expressz Citigroup Ostende kávéház A szerkesztő ajánlja MSZP-ügyek Csillag Áruház